Beypazarı sodayla ilgili iddialar gündemi sarsmıştı. Yeni açıklama geldi. Beypazarı soda son analizi paylaştı

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu Türkiye'de üretilen Beypazarı maden suyuna ilişkin dikkat çekici bir karar aldı. Maden suyunun yüksek miktarda bor içermesi nedeniyle satışının yasaklanması istendi. Yaşanan bu gelişmeler gündeme bomba gibi oturdu. Beypazarı soda son yaptığı açıklamada yeni analizin ayrıntılarını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Beypazarı sodayla ilgili iddialar gündemi sarsmıştı. Yeni açıklama geldi. Beypazarı soda son analizi paylaştı

Beypazarı Maden Suyu'nu üreten firmadan yapılan açıklamada içme suyu için bor değerinin dünya sağlık örgütü tarafından litrede 2,4 miligram, Avrupa Birliği tarafından ise litrede 1 miligram olarak belirlendiği vurgulandı.

Firma açıklamasında ürünlerinin Dünya Sağlık Örgütü ve Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı tarafından belirlenen parametrelere uygun değerler içinde olduğu belirtildi.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun yaptığı denetimlerde maden sularında litrede 2 miligram bor tespit edildiği, bu miktarın da hamilelerde çocuk gelişimini olumsuz etkilediği iddia edilmişti. 

YENİ ANALİZ SONUÇLARI

Beypazarı Maden Suyu bugün yaptığı açıklamada yeni analizlerinin sonuçlarını paylaştı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Tartışmalara konu olan ve talebimiz üzerine tarafımıza yeni gönderilen İsviçre kaynaklı analiz sonucunu şeffaf bir şekilde bizzat paylaşmak istedik. (Ek-1)

Maden suyumuzun değerleri Avrupa Birliği mineralli su kriterlerine ve Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygundur. Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre'de yaşanan bu durum Avrupa Birliği ve İsviçre mevzuatının farklılığından
kaynaklanmaktadır.

Doğal maden suyumuz, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde olup üretim sıklığı ile orantılı olarak düzenli bir şekilde denetlenip, analiz edilmektedir.
Yer altında doğal olarak oluşan maden suyumuz tam 68 yıldır aynı kaynaktan, el değmeden şişelenmekte ve bütün ülkelere aynı içerikte ürün gönderilmektedir.

Bu süreçte markamıza destek olan bilinçli ve değerli tüketicilerimiz ile basın mensuplarımızın ilgisine teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin