Bakan Özhaseki'den İzmir ve Tunceli uyarısı. 7 büyüklüğünde deprem beklentisi. Çok sayıda bina yıkılır. Harita üzerinden anlattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tv100'ün ses getiren programlarında Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da İzmir ve Tunceli'de beklenen şiddetli depremlerle ilgili konuştu. Bakan Özhaseki depremi harita üzerinden anlattı. İzmir'de 21 tane aktif fay bulunduğunu belirtti ve büyük bir deprem olması durumunda İzmir'de çok sayıda binanın yıkılacağını söyledi. Özhaseki, Tunceli içinse devletin gerekeni yaptığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özhaseki'den İzmir ve Tunceli uyarısı. 7 büyüklüğünde deprem beklentisi. Çok sayıda bina yıkılır. Harita üzerinden anlattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin deprem riski bakımından en riskli iller arasında İzmir'in yer aldığını belirten Özhaseki "İzmir'de yapılan çalışmalara göre 6 ve 7 üstü deprem üretme kabiliyeti olan 21 aktif fay hattı bulunuyor. En büyük risk taşıyan illerden birisi İzmir. 21 aktif fay hattı var. İzmir'de deprem riski bakımından en yüksek şehirlerin başında geliyor. Ayrıca Ege Denizi'nin altında diri onlarca fay hattı var. Burada yaşadığımız en büyük şansızlık, kentsel dönüşüm bölgeleri ilan ediyoruz. 9 tane riskli alan belirledik. Konutların inşaatına başladık, çok zorluk çektik. TOKİ Başkanlığımız orada konutlar teslim etti. N'olur yerel yönetimler gelin beraber çalışalım." dedi.

Bakan Özhaseki olası bir depremde İzmir'de yıkılması beklenen bina sayısı ile ilgili soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

TUNCELİ AÇIKLAMASI

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri için önceden uyaran Prof. Dr. Naci Görür, son dönemde Tunceli konusunda uyarılarda bulunuyordu. Işık, Tunceli'nin durumunu Bakan Özhaseki'ye sordu.

Özhaseki, "Geçmiş verilere bakıldığı zaman Tunceli’de 1900’den itibaren 40 tane deprem olmuş 4 ve üzeri şiddetinde neredeyse 2-3 senede bir deprem olmuş. Olabilme ihtimali var. Orada arkadaşlarımız büyük bir çalışma içerisindeler. " dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin