AYM ile Yargıtay arasında gerginlik. Yargıtay Başkanı Can Atalay sorusunu yanıtladı: Görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'nce tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkında verilen ikinci hak ihlali kararını da tanımamıştı. Bu konu Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'ya soruldu. Akarca'nın cevabı, AYM ile yaşanan sorunun ilk kez olmadığını ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
AYM ile Yargıtay arasında gerginlik. Yargıtay Başkanı Can Atalay sorusunu yanıtladı: Görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince ikinci kez verilen ihlal kararına ilişkin, "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek." dedi.

 "SORUN YENİ DEĞİL"

Afyonkarahisar Valisini ziyarete giden Başkan Akarca Bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesinin son kararıyla ilgili bir ikilem var, bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine konuştu.

Akarca, "Anayasa Mahkemesiyle bu sadece son olayla ilgili olarak ortaya çıkmış bir problem değil. Yani aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin