Son Dakika... Yargıtay'dan flaş Can Atalay kararı. AYM'nin hak ihlali kararı için hukuki değeri yok denildi

Son dakika haberi... Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi davası kapsamında cezaevinde bulunan Can Atalay'la ilgili kararını verdi. Daire, "Anayasa Mahkemesi’nin ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığına ve karara uyulmamasına" karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Yargıtay'dan flaş Can Atalay kararı. AYM'nin hak ihlali kararı için hukuki değeri yok denildi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki ikinci hak ihlali kararını görüştü. 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, cezaevindeyken milletvekili seçilen  Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince (AYM) verilen ikinci ihlal kararının hukuki değerinin olmadığını, neticede Anayasa'nın 153/6. maddesi çerçevesinde uygulanabilecek bir kararın olmadığını ifade ederek, AYM'nin kararına uyulmamasına karar verdi. 

Daire, söz konusu kararın juristokratik bir davranış olduğunu bildirdi. 

JÜRİSTOKRASİ NEDİR? 

 Jüristokrasi, yargıçlar yönetimi olarak tanımlanmaktadır. Demokrasiye zıt bir kavramdır. Oligarşik bir yönetim biçimidir. Jüristokrasi, fonskiyon gaspı ile de tanımlanmaktadır. Olgunlaşmamış demokrasilerde sıklıkla görülen juristokraside yargı kurumunun başındakilerin yorum kabiliyeti ön plana çıkar ve yargıçların yorumları ile şekillenen kanunlar ile ülke yönetilmeye çalışılır. 

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay ile ilgili daha önce de “hak ihlali” kararı vermişti. 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bu karara uymama kararı vermiş, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Dairenin Can Atalay kararı ve Yüksek Mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, siyasette geniş yankı uyandırmıştı.

Kaynak: İHA
Etiketler yargıtay can atalay
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin