Akıllı saatin sinyalleri ile yeri tespit edildi. Evinden çıktıktan sonra kaybolan 84 yaşındaki kayıp Alzheimer hastası dere yatağında ölü bulundu

Evinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 84 yaşındaki kayıp Alzheimer hastası kolundaki akıllı saat sayesinde bulundu. 84 yaşındaki yaşlı adamın cesedi dere yatağından çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Akıllı saatin sinyalleri ile yeri tespit edildi. Evinden çıktıktan sonra kaybolan 84 yaşındaki kayıp Alzheimer hastası dere yatağında ölü bulundu

Antalya’nın Serik ilçesinde evinden çıktıktan sonra kaybolan 84 yaşındaki Alzheimer hastası Murat Bozkurt, kolundaki akıllı saatin son sinyal verdiği dere yatağında ölü bulundu.
Serik ilçesi bağlı Pınarcık Mahallesi'nde dün saat 16.00 sıralarında evinden çıkan ve bir daha geri dönmeyen Alzheimer hastası olduğu öğrenilen Murat Bozkurt(84), için yakınları kayıp ilanı verdi. Bunun üzerine jandarma ekiplerine bağlı JAK, arama köpeklerinin yardımıyla, AFAD ekipleri ile birlikte kayıp yaşlı adam için arama çalışması başlattı.

SAATTEN GELEN SİNYALE BAKILDI

Bugün sabah saatlerinde, Serik ilçesi Çandır Mahallesi Belen Mevkiinde Bozkurt’un kolunda takılı bulunan saatten gelen sinyalden yaşlı adamın yeri tespit edildi. Jandarma ekiplerinin yaptığı arama sonrası dere içerisinde yaşlı adama ulaşıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Bozkurt'un hayatını kaybettiği belirlendi. Bozkurt’un, cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından otopsi işlemleri için Antalya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Alzheimer hastası olan Murat Bozkurt'un, daha öncede evden çıkarak kaybolduğunu anlatan Nuri Karaüzüm, "Alzheimer hastasıydı. Kolunda ki saatten takip ediliyordu. Kayıp olduğu günün yeğeni beni aradı, gördün mü? diye. 'Görmedim' dedim. Görsem zaten hemen yakınlarına haber verirdim. Daha önce de 5 defa kaybolmuştu hepsinde haber vermiştim. Maalesef bu kez derede ölü bulundu. Allah rahmet eylesin" dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin