AK Parti'nin Şanlıurfa adaylarını açıklayan Erdoğan: CHP iç savaş yaşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin Şanlıurfa ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. CHP ve Genel Başkanı Özgür Özel'e yüklenen Erdoğan, "CHP bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin ve yenisinin bir taraftan, başkalarının öteki taraftan birbirine kılıç salladığı savaşın ne zaman biteceği bilinmiyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki adliye saldırısıyla ilgili de CHP'yi suçladı "Onlara emir verenlerin en büyük hamisi, genel başkanı başta olmak üzere CHP yöneticileridir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin Şanlıurfa adaylarını açıklayan Erdoğan: CHP iç savaş yaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

CHP'nin milli iradeye ihanet ettiğini söyleyen Erdoğan, "Siyasette rotasını kaybetmiş olan CHP, üzülerek görüyoruz ki Türkiye'ye dair hesabı olan tüm odakların oyuncağı haline gelmiştir" dedi. 

Erdoğan, "CHP bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin ve yenisinin bir taraftan, başkalarının öteki taraftan birbirine kılıç salladığı savaşın ne zaman biteceği bilinmiyor" şeklinde konuştu. 

Erdoğan, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne düzenlenen terör saldırısı ile ilgili CHP'yi suçladı "Bu saldırıyı yapan teröristlerin, onlara emir verenlerin en büyük hamisi, genel başkanı başta olmak üzere CHP yöneticileridir" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Şanlıurfa ilçelerindeki AK Parti adaylarını açıkladı:

Akçakale: Abdulhakim Ayhan

Ceylanpınar: Seyithan Atilla

Eyyübiye: Mehmet Kuş

Halfeti: Şeref Albayrak

Haliliye: Mehmet Canpolat

Harran: Mahmut Özyavuz

Hilvan: Aslan Ali Bayık

Karaköprü: Metin Baydili

Siverek: Ali Murat Bucak

Suruç: Mustafa Yüksel

Viranşehir: Salih Ekinci

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Yıl sonuna kadar deprem bölgesinde 200 bin konutun teslimini yaparak acil ihtiyaçları gidermiş olacağız.

Tarih boyunca büyük medeniyetlerin merkezlerinden biri olarak Urfa bölgesinin bizim kalbimizde ayrı bir yeri var. Demokrasi ve kalkınma adımlarının en güzel örneklerini hayata geçirmeye özen gösterdik. Devleti yönetimi tecrübesiyle öne çıkan arkadaşlarımızı şehrimizde görevlendirerek çalışmaların eksiksiz ve süratle yürümesini sağladık.

Aramıza kimseyi sokmamamız, basireti bırakmamamız gerekiyor. Çok mübarek olan bu şehir aynı zamanda içinde pek çok zorlukları barındıran bir yapıya sahip. Biz sizlerin iradesine hürmetten asla taviz vermeden şehrin hep ileri gitmesi için ne gerekiyorsa yapmaya gayret ettik.

"HERKES SİYASETÇİ OLABİLİR AMA DEVLETÇİ OLAMAZ"

Geçmişte bizimle birlikte yol yürüyüp, yolunu değiştirenlerin tercihleri kendilerini ilgilendirir. Herkes siyasetçi olabilir ama devletçi olamaz. Keşke her zaman, her durumda ideal olanı elde edebilsek. Bizim bu tür tartışmalarla kaybedecek ne vaktimiz ne de boşa harcayacak enerjimiz vardır.

Mesele yatırımlarla şehrimize eser kazandırmaksa, insanımıza hizmet etmekse, bu hususlarda üzerimize kimseyi tanımıyoruz. Kimsenin bizi kendi kısır tartışmaları içine çekmesine izin vermeyiz."

"ŞANLIURFA ŞANLI BİR GEÇİŞ YAPACAK"

Erdoğan toplantı öncesinde, 11 Nisan Spor Salonu önünde kendisini karşılayan vatandaşlara da seslendi. Erdoğan, salonun dışındaki konuşmasında şunları söyledi:

"İnanıyorum ki Şanlıurfa, şanlı bir geçiş yapacak. Bütün oyunları bozmaya var mıyız? Birliğimizi, beraberliğimizi inşallah devam ettirmeye var mıyız?

Artık Şanlıurfa Havalimanı yokken, şimdi var mı? Üniversitesi var mı? Kim yaptı? Bundan sonra da diyoruz ki; yerel yönetimlerde de inşallah merkezi yönetim olarak, yerel yönetimimizle el ele verecek ve Zeynel Abidin kardeşimizle beraber bu yolda yürüyeceğiz.

İlçe belediyelerimizle beraber el ele verecek; inşallah emin adımlarla yürüyeceğiz. Sakın oyunlara gelmeyelim; biz oyunları bozarak geldik. 21 senedir hep burada bu hizmetleri verdik, veriyoruz.

İnşallah bugün adayları açıklayacağız. Ama daha sonra mitingimizi yapmaya geleceğiz. Çünkü Şanlıurfa’ya bu da yaraşır. Burada bir miting yapmadan, final olmaz.

CHP milli iradeye ihanet etti, vatandaşlarla bağı kalmadı.  CHP, siyasi mihengini kaybetmiş, böyle olduğu için de sürekli yörüngeden yörüngeye savrulup duran bir partiye dönüşmüştür.

Türkiye üzerinde hesabı olanların kullanabileceği aparat haline gelen CHP'nin içler acısı durumu İstanbul'daki terör saldırısıyla bir kez daha ortaya çıktı.

Siyasette rotasını kaybetmiş olan CHP, üzülerek görüyoruz ki Türkiye'ye dair hesabı olan tüm odakların oyuncağı haline gelmiştir.

Bu saldırıyı yapan teröristlerin, onlara emir verenlerin en büyük hamisi, genel başkanı başta olmak üzere CHP yöneticileridir.

CHP bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin ve yenisinin bir taraftan, başkalarının öteki taraftan birbirine kılıç salladığı savaşın ne zaman biteceği bilinmiyor"

Etiketler erdoğan şanlıurfa
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin