AK Parti- Yeniden Refah Partisi arasında işler karıştı. Suat Kılıç: Üç ilde ittifak olacağını düşünmüyorum

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında kesildiği açıklanan yerel seçim iş birliği görüşmeleri bugün yeniden başlıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, "Çözülmeyecek hiçbir sorun yok" dedi. Fakat YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İstanbul, İzmir ve Ankara'yı kastederek, "Üç ilde ittifak olacağını düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti- Yeniden Refah Partisi arasında işler karıştı. Suat Kılıç: Üç ilde ittifak olacağını düşünmüyorum

AK Parti ve Yeniden Refah Partisi heyetleri bugün akşam bir araya gelecek. 

Yeniden Refah Partisi Sözcüsü Suat Kılıç geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki heyetler arasındaki görüşmeler kesildi. En son geçen hafta pazartesi günü olacak görüşmeyi tehir etmek istediklerini bildirmişlerdi. Onun dışında herhangi bir randevulaşma söz konusu olmadı. Bizim herhangi bir talep ya da girişimimiz bu anlamda olmayacak. Ama AK Parti'den görüşmelere yeniden başlamak ya da bir liderler zirvesi gerçekleştirmek yönünde talep gelirse elbette ki bu talebi olumlu bakacağımızı daha önce ifade ettik” demişti. 

 AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan ittifaklarla ilgili bugün açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz "Yeniden Refah Partisi çok mu talepte bulundu da orta yol bulunamadı?" sorusuna, "İşbirliği görüşmelerinde partiler mümkün mertebe kendi menfaatlerini, hedefledikleri amaçları, kendi parti tabanlarının talep ettiği şeyleri masaya getiriyor. O taleplerin olduğu ortamda hiç MHP ile bir sıkıntı yaşamadık. Ama bu süreç içerisinde bu talepler gündeme geldiğinde bunlar müzakere ediliyor. Şu aşamada tıkanmış, çözümsüz sorun yok." yanıtını verdi.

KILIÇ'TAN YENİ AÇIKLAMA

AK Parti'nin ardından yeni bir açıklama daha yapan Suat Kılıç, AK Parti ile İstanbul özelinde görüşmelerin olabileceğini, bunun son kararının da Genel Başkan Fatih Erbakan'ın vereceğini belirtti.

"Yeniden Refah Partisi olarak adaylarımızı açıkladığımız hiçbir yerde seçim yarışından çekilmeyeceğimizi en başından ifade ettik. Bu konu net. Sonrasında genel başkanımız da ifade etmiş oldular; Ankara, İstanbul, İzmir özelinde belki gelecek talep ve tekliflere göre 'bir ittifak düşüncesi içerisinde olabiliriz' şeklindeki görüşümüzü ifade ettiler. Bu anlamda AK Parti heyetleriyle birtakım görüşmeler yapıldı. CHP ile zaten bir ittifakın içerisinde olamayacağımızı, yerel seçimlerde CHP ile bir seçim birlikteliği kurmayacağımızı, kuramayacağımızı peşinen ifade etmiştik. 'Kimse kendisini bu konuda yormasın' demiştik. AK Parti heyetleri görüşmelere geldiler. Bu görüşmeler heyetler arasında icra edildi ve sonrasında da heyetler arası görüşmeler kesildi. Bugün yeniden bir görüşme olabilir. Ama gelen AK Parti heyeti, bu dakikadan sonra ne teklif edecek bunu bilmiyoruz. Çünkü AK Parti, büyükşehir, iller, ilçeler bütün adaylarını ilan etti. AK Parti, bütün adaylarını ilan ettikten sonra bize bir iş birliği teklifini hangi temelde hangi esaslar üzerinde önerebilir. Doğrusu çok öyle bir argüman, enstrüman ellerinde kalmadı.

Deyim yerindeyse AK Parti, büyükşehir, il ve ilçe bütün adaylarını açıkladıktan sonra ittifak görüşmelerine hız verme arzusu içerisinde ama bu dakikadan sonra 3 ilde böyle bir ittifak olabilmesini çok mümkün görmediğimi ifade ediyorum. Belki sadece İstanbul özelinde. Onun da koşulları sadece bu dakikadan sonra sadece Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan’ın uygun göreceği çerçevede olabilir. Dolayısıyla genel başkanımız herhangi bir çerçevede İstanbul temelinde bir birlikteliğe uygun gözüyle bakarsa, bu kararın arkasında dururuz. Ama bugün itibarıyla gelecek olan AK Parti heyetinin önerisi ne olacaktır bilemiyorum. Çünkü tüm illeri ve büyükşehirleri açıkladılar. İstanbul'un ilçelerini de açıkladılar" diye konuştu.

Ayrıca Kılıç, "İstanbul'da ikinci bir İmamoğlu döneminin yeniden yaşanmasını istemiyoruz" dedi. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin