Adalet Bakanı Tunç'tan HÜDA PAR'a özerklik yanıtı!

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "özerlik" sözlerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. "Anayasamızın üçüncü maddesi açık. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanı Tunç'tan HÜDA PAR'a özerklik yanıtı!
AA

TBMM'de konuşan HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, "Biz olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir diyoruz" demişti

Yapıcıoğlu'nun bu sözlerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yanıt verdi. "Anayasamızın üçüncü maddesi açık. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür" dedi. Sözlerine şöyle devam etti: Değiştirilemez maddelerin tartışılması söz konusu olamaz. Böyle bir şey söz konusu değildir.

DOKUNULMAZLIK AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup toplantısında çok sert açıklamalar yaptı. 

Peş peşe önerilerini sıralayan Bahçeli şöyle konuştu: 

57 DEM milletvekilinin maaşının ve hazine yardımının derhal kesilmesidir. Bu paralar şehit ailelerine aktarılmalıdır. Hazine yardımı almaları rezalettir. İkinci önerim teröre yardım ve yataklık yapan sözde milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının hemen karara bağlanmasıdır. Üçüncü önerim AYM ya yeniden yapılandırılmalı ya da kapatılmalıdır. AYM'nin statüsü ve üye yapısı radikal şekilde ele alınmalıdır. Bir diğer önerim kürsü dokunulmazlığının yeniden düzenlenmesidir. TBMM bölücülerin meydan okuma yeri değildir.

HDP'nin devamı PKK'nın gece görüş dürbünü olan DEM'in TBMM'de daha fazla yer alması toplumsal ve siyasi tansiyonu kontrol edilemez aşamalara taşıyabilecektir. Ne sahada, ne ovada, ne şehirde, ne belediyede, ne dağda, ne de TBMM'de terörist görmeye dayanma gücümüz artık kalmamıştır.

İkinci önerim somut delille suçu sabit olan vekillerin görüşülmeyi bekleyen dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak bu haşaratların mahkemeye çıkarılmasıdır. Üçüncü önerim Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılması ya da bu mahkemenin kapatılmasıdır. 

Dördüncü önerim de TBMM'de anlamını kaybeden kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeniden çizilmesidir.

BAKAN TUNÇ: MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Bahçeli'nin hemen ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili açıklama yaptı. "Meclis’te dokunulmazlık dosyaları var. Bunların büyük bir bölümü de terör propagandasıyla alakalı. Devletimizin birlik, beraberliğini ve ülkemizin bütünlüğüne bozmaya yönelik bu tür teşebbüslere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tunç sosyal medyada terör propagandası yapan hesaplarla ilgili de son bilgileri verdi. "Şehitlerimize yönelik, terör propagandası yapan kişilerle ilgili tespitler var. 15 ilde 55 kişi hakkında soruşturma açıldı. 26’sının yurt dışında olduğu tespit edildi. 3’ü tutuklandı, 1’i gözaltında, süreç devam ediyor" dedi.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLU

Motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan ve Türkiye'den kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluyla ilgili soruya da yanıt veren Bakan Tunç bu konuyla ilgili dava açılacağını söyleyerek şöyle konuştu: "Araç sürücüsünün asli kusurlu ve kuryenin tali kusurlu olduğuna dair 3. rapor geldi. Bu çerçevede dava açılacaktır. Vatandaşımızın hakkı hukuku korunacaktır" 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin