Bahçeli'den çok sert açıklamalar. TBMM'de terörist istemiyoruz dedi. AYM Başkanı'na sordu: Kumandan kimin elinde

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında AYM, DEM Parti ve CHP yönelik çok sert açıklamalarda bulundu. DEM Parti milletvekillerinin maaşının kesilmesi çağrısında bulunan Bahçeli, şehitlerin ardından ortak bildiriye imza atmayan CHP’nin için de güvenlik tehdidi ifadesini kullandı. Tutuklu TİP milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı veren AYM için “kapatılmalı” dedi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a "Kumandan kimin elinde" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den çok sert açıklamalar. TBMM'de terörist istemiyoruz dedi. AYM Başkanı'na sordu: Kumandan kimin elinde

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında AYM, DEM Parti ve CHP yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.

12 askerimizin şehit olmasının ardından ortak bildiriye imza atmayan CHP ve DEM Parti'ye  sert dille eleştiren Bahçeli DEM Parti'nin hazine yardımının kesilmesi çağrısında bulundu.  Bahçeli, "Biz TBMM’de terörist istemiyoruz. 57 DEM milletvekilinin maaşının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasını öneriyoruz" dedi. 

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI'NA ÇOK SERT TEPKİ

Bahçeli konuşmasında TİP milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi'ne yönelik de sert açıklamalarda bulundu. AYM'nin yeniden yapılandırılmalı ya da kapatılması gerektiğini söyleyen  "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz diyen Bay Zühtü, senin ipin, kumandan kimin elindedir?" diye sordu.  

"ÖZEL, AKLINI BAŞINA ALMAZSA SOKAKTA YÜRÜYEMEYECEKTİR"

Ortak bildiriye imza atmayan CHP lideri Özgür Özel'in memleketi Manisa'da katıldığı şehit cenazesinde protesto edildiğini hatırlatan Bahçeli, "Bu şahıs eğer aklını başını almazsa sokakta bile yürüyemeyecektir. CHP işgal edilmiş Türkiye düşmanlarının eline geçmiştir. " dedi. 

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:  

"Bütçe özü ve esası itibariyle bir kaynak tahsis ifadesidir. 2024 yılı bütçesi Türkiye'nin yüksek hedeflerini sahiplenmiştir. 14 gün boyunca ahlaki ve milli temele dayalı görüş paylaşanlara teşekkür ediyorum. 

Mustafa Kemal ve dava arkadaşları Sivas-Ankara yolunda Ankara'ya 9 günde ulaşmışlardır. Kan verdik ama taviz vermedik boyun eğmedik. Bu vatan ebediyen bizim kalacaktır. 

Ne kadar geriye bakarsak o kadar uzağı görürüz. Mustafa Kemal Paşa'nın Erzurum'da bulunduğu sırada İngiliz işgal kuvvetleri komutanı da Erzurum'daydı. Eğer kongreyi toplarsanız kuvvet kullanarak dağıtırız demişti. Mustafa Kemal, kongrenin toplanması için sizden müsaade istemedik demiştir ve kendisine kapıyı göstermiştir. Ondan sonra ise Trabzon'da sabotajlar olmuştur. 

Türkiye’nin hızını yavaşlatmak, yeni yüzyıl heyecanını azaltmak, milli birlik ve kardeşliğimizi yaralamak için menfur bir operasyon devrededir, bu operasyonda CHP’nin demlenmesi amaçlanmıştır. 

MHP'nin açık çağrısı şudur: Teröristlere hangi milletvekili hoşgörü ve muhabbetle yaklaşıyorsa suçludur ve tarih önünde hesap verecektir.  Biz TBMM’de terörist istemiyoruz.  TBMM teröristlerin barınma yeri değildir. Canilerin sırtının sıvazlayan hainleri hiç istemiyoruz. 

TBMM teröristlerin bölücülerin aklanma paklanma barınma sığınma ve meydan okuma yeri değildir. Aksine hizmet eden kim varsa hasmımızdır vatan hainidir.

Mehmetlerimize sıkılan yavrularımızı yetim bırakan teröristlere hangi milletvekili hoşgörüyle yaklaşıyorsa suçludur tarih ve millet önünde hesap vermekten kurtulamayacaktır. Biz TBMM’de terörist düşman katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz.

57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılsın.

Yeni anayasa sürecinde AYM statüsünün üye yapısının, yargılama usullerinin, radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da bu mahkemenin kapatılmasını öneriyorum.

Dördüncü önerim de TBMM genel kurulunda anlam ve ahlaki bağlayıcılığını temelden  kaybeden kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeni baştan çizilmesidir.

Can Atalay dosyasını acilen inceleyip hak ihlali kararı verilmesinin izahını kara cübbeli işbirlikçiler nasıl yapacaktır?

AYM’nin başkan ve üyeleri kulak verin bana şehitlerimizin omuzlarında vatan toprakları emanet edildi onların destekçileri aramızda dolaşıyor hala adaletin ve hukukun onurunu sahiplenmeyecek misiniz? Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz diyen Bay Zühtü senin ipin, kumandan kimin elindedir?

DEM Partililere Bize göre çözüm bellidir o da terörü ve teröristleri topluca imha etmek, bölücü destekçilerin acımasızca kökünü kazımaktır! Adalet bu sayede yerini bulacaktır.

CHP, DEM’in peşinde yuvarlana yuvarlana köşesini siyasi kişiliğini milli mensubiyetini, ahlaki ve tarihi mirasını kaybetmiştir, CHP yönetimi Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısına geçmiştir, hepsine birden yazıklar olsun diyorum!

Bugünkü CHP DEM kadar milli güvenlik tehdididir.

Memleketi Manisa’da protesto edilen bu şahıs, eğer aklını başına almazsa sokakta bile yürümeyecektir. Eleştiriler karşısında köşeye sıkışan CHP’nin, Meclis Grup Başkanlığı kanalıyla bölücü terör örgütünün ismini anmadan yaptığı açıklama ise tam bir kepazelik beyanıdır. “Terörün hedeflerine asla müsaade etmeyeceğiz” diyen bu teslimiyetçi ve mandacı siyaset modelinin, bir bakıma bölücü teröre ilik nakli, kalp masajı yapan acil servis birimine dönüştüğü de ortadadır. CHP, işgal edilmiş, Türkiye düşmanlarının eline geçmiştir. Bu acıklı tablo ülkemiz ve demokrasimiz adına çok ciddi bir risktir.

CHP yönetimi Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısına geçmiştir, hepsine birden yazıklar olsun diyorum!

CHP Genel Başkanı’nın Tuzla Piyade Okulu’nda yaşananlardan sonra başarılı Milli Savunma Bakanımıza saldırması alçaklıktır, korkaklıktır, bunlar terör örgütüne vekalet etmektir.

Milli Savunma Bakanımızın TSK Komuta Heyetinin kahraman asker ve polislerimizin sonuna kadar milli olarak sonuna kadar arkasındayız.

Etiketler mhp bahçeli dem parti
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin