1977'den beri bir ilk... CHP'den tarihi seçim zaferi. İşte CHP'nin kazandığı belediyeler

Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bir çok belediyenin el değiştirdiği görüldü. Türkiye genelinde açıklanan yüzde 75'lik sandık sonuçlarına göre CHP şimdilik birinci parti çıktı ve yüzde 37'nin üzerinde oy aldı.

Google Haberlere Abone ol
1977'den beri bir ilk... CHP'den tarihi seçim zaferi. İşte CHP'nin kazandığı belediyeler

Türkiye 31 Mart 2024 yerel seçimleri için sandık başına gitti. YSK'nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte sonuçlar gelmeye başladı.

Gelen sonuçlar bir çok kişi için sürpriz oldu. AK Parti elindeki bir çok belediyeyi kaybederken CHP yeni belediyeler kazandı.

CHP ayrıca Türkiye geneline bakıldığında birinci parti çıktı ve şu an açıklanan oranlara (yüzde 75) göre yüzde 37'nin üzerinde oy alırken AK Parti ise yüzde 36'nın üzerinde bir oranla çıktı.

CHP; Türkiye'nin bir çok ilinde belediye başkanlıklarını artırırken İstanbul'da da 14 olan ilçe şu anki oranlara göre 25 oldu. 

Ekrem İmamoğlu da İstanbul'da açılan sandık sonuçlarına göre yüzde 50'nin üzerinde oy alarak yeniden belediye başkanı seçilirken Ankara'da Mansur Yavaş da yüzde 58'in üzerinde oy aldı.

CHP kesinleşmeyen bu sonuçlarla 1977'den beri ilk kez birinci parti oluyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de seçim sonuçları için "CHP artık başının üzerindeki yüzde 25'lik tavanı kırmıştır." dedi.

Öte yandan gazeteci Şaban Sevinç de tv100 özel seçim yayınında CHP'nin aldığı oy oranına değindi ve "1977'den beri bir ilk" diyerek şu anki sonuçlara göre CHP'nin Türkiye genelinde birinci parti çıktığını söyledi.

İŞTE CHP'NİN TÜRKİYE GENELİ KAZANDIĞI BELEDİYELER

İŞTE İSTANBUL'DA KAZANDIĞI BELEDİYELER

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin