1 Mayıs'ta iş kazası: Ölü ve yaralı var

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki çırçır fabrikasında feci bir kaza yaşandı. Fabrikanın çatısını söken işçileri taşıyan vinç kaynak yerinden koptu ve metrelerce yüksekten düştü. Kazada bir işçi hayatını kaybederken bir işçi de hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs'ta iş kazası: Ölü ve yaralı var

Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Gönüllü Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, vince binerek fabrika çatısını sökmeye çalışan Necati Er ile Bakır Karataş bir süre sonra çalıştıkları vincin kaynak yerinden kopması sonucu 10 metre yükseklikten beton zemine düştü. Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ekiplerine bildirdi.

OLAY YERİNDE CAN VERDİ

İhbarla adrese sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri yaptıkları kontrolde Necati Er'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, ağır yaralanan Bakır Karataş ise Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü meydana gelen kazada ölen Necati Er'in cenazesi Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili inceleme başlattı.

BAŞKA ACI OLAYLAR DA YAŞANMIŞTI

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Çamlıkaya Yaylası’nda, elektrik şirketi çalışanı Sedat Güner (26), arıza gidermek için çıktığı elektrik direğinden, dengesini kaybedince metrelerce yükseklikten düştü.

İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Güner’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Güner’in cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Reşadiye Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Atalar Mahallesi’nde bir fabrikanın depolama alanı inşaatında, perde beton duvarın yapımı sırasında kullanılan demirler, rüzgarın etkisiyle devrildi. İşçiler I.Ö. A.K. ve M.C. demirlerin altında kaldı, 1 işçi ise savrulan parçalardan yaralandı.

Diğer işçilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan I. Ö., A.K. ve M.C mesai arkadaşlarının da yardımıyla demir yığınının altından ekipler tarafından çıkarıldı. Yaralı 4 işçi ambulanslarla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kocaeli Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin