1 mail ile hayatı karardı. 50 bin lira kredi çekmek isterken 3 katı dolandırıldı. Bu tuzağa sakın düşmeyin

Yozgat'ta yaşayan vatandaş kredi çekmek isterken dolandırıcıların kurbanı oldu. Mobil bankacılık üzerinden 161 bin lirasını dolandırıcılara kaptıran Yasin Turgut, yaşadıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
1 mail ile hayatı karardı. 50 bin lira kredi çekmek isterken 3 katı dolandırıldı. Bu tuzağa sakın düşmeyin
İHA

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde yaşayan Yasin Turgut, 50 bin liralık kredi çekmek için internetten araştırma yaptı.

Çok sayıda siteye giren ve bankaları tek tek araştıra Turgut, iddiaya göre bir gün sonra bir banka tarafından arandı.

Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan kişi Turgut'a bir mail gönderileceğini ve mailin onaylanması gerektiğini kaydetti. Sonrasında ise 161 bin lira dolandırıldı.

SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

Dolandırıcılar, kendisinden istenilen mail onaylama işlemini yapan Turgut'un haberi olmadan mobil bankacılığına girdi ve Turgut’un hesabından çektiği parayı yine Turgut’un başka bir hesabına aktardı. Bunun üzerine Turgut, 50 bin TL ihtiyacının olduğunu ve gelen paranın fazla olduğunu söyledi. Dolandırıcılar Turgut’a paranın atılan maildeki bilgilere geri atılmasını ifade etti. Parayı geri atan Turgut, dolandırıldığını anlayınca hemen savcılığa giderek şikayette bulundu.

"NASIL DOLANDIRICILIK VAR ANLAYAMADIM"

Kredi çekmek için internette araştırma yaptığını söyleyen Turgut, “Kredi ihtiyacım için birkaç bankanın sitesine girip araştırma yaptım. Uygun olursa çekecektim. Araştırdığım bankanın ismini vererek beni aradılar. Öyle olunca pek şüphelenmedim. Çok sahte internet siteleri var. 161 bin lira param gitti. Olayın üzerinden 5 gün geçti ama hala gelişme yok. Paranın gittiği hesabı bir bloke konulmadı. Bankayı aradım ‘Talimat olamadan bloke koyamıyoruz’ dediler. Nasıl bir dolandırıcılık var anlayamadım” dedi.

1 mail ile hayatı karardı. 50 bin lira kredi çekmek isterken 3 katı dolandırıldı. Bu tuzağa sakın düşmeyin

"HESABIMA BLOKE KOYDURTTUM"

Uzaktan mobil bankacılık hesabına girdiklerini söyleyen Turgut, “Kredi vermek için cep telefonundan beni aradılar. Krediyi hesaplamak içinde benden bilgi istemediler. Sadece adımı soyadımı söyledim. ‘Bir tane mail atacağız onu onaylayın sadece’ dediler. Gönderdikleri maili onayladım. Benim haberim olamadan benim mobil bankacılığa girip benim adıma kredi çektiler. Kredi çekmek için değil kredi oranlarını öğrenmek için konuşmuştum. Parayı bilgi vermeden benim başka bir banka hesabıma attılar. O bankanın hesabına girdiğimde 150 bin lira gelmişti. Bu para fazla ben 50 bin lira için konuştum sizinle dedim. Yanlışlık olmuş bizim gönderdiğimiz maile gönderin tekrardan 50 bin lirayı konuşalım dediler. Parayı tekrardan gönderdim. Göndermezsem ben suçlu olacaktım, paraya el koymuş gibi olacaktım. Benim diğer bankadan çektikleri parayı göndermişler, kendi paraları değil. Sonunda bu olayı fark edip hemen bankayı aradım. Hesabıma bloke koydurttum. Ondan sonra ismini verdikleri bankayı aradım. Kredi için cep telefonu üzerinden arama yapıyor musunuz diye sordum ‘evet’ dediler. Normal cepten arandığını ben de biliyorum. Bu durumu fark ettiğimde hiçbir banka aramadı beni. Mobil bankacılığa ben girmediğim halde nasıl bir giriş yapılabiliyor? Bu bankanın bir güvenlik zafiyeti var. Parayı gönderdiğim hesaba bloke koydurmak için bankayı aradım. ‘Savcılık talimatı olmadan bloke koyamıyoruz’ dediler. Karakola gidip ifade verdim, şikayetçi oldum” dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin