EYT ile emekli olup çalışacaklara şok haber. Yargıtay tarafından verilen kıdem tazminatı kararı EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olup aynı yerde çalışacakları yıktı

Milyonlarca EYT mağduru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Meclis'e gelecek EYT düzenlemesini beklerken, emekli olup çalışmaya devam edecekleri üzecek bir karar çıktı. Yargıtay, emekli olduktan sonra aynı iş yerinde çalışmayı planlayanlara yönelik verdiği kararı açıkladı. Verilen karar EYT düzenlemesinden yararlanarak çalışmaya devam etmeyi düşünenleri direkt etkileyecek,

Google Haberlere Abone ol
EYT ile emekli olup çalışacaklara şok haber. Yargıtay tarafından verilen kıdem tazminatı kararı EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olup aynı yerde çalışacakları yıktı - Resim: 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin Meclis'e gelmesi an meselesiyken, Yargıtay'dan çıkan bir karar EYT mağdurlarını resmen yıktı.

Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre, emekli olduktan sonra aynı iş yerinde çalışmayı planlayanlara yönelik Yargıtay'dan çok kritik bir karar çıktı.

Yüksek Mahkeme; emeklilik sebebiyle işten ayrılan çalışanın tekrar aynı iş yerinde çalışmaya başlaması halinde, emekli olunan tarihte kıdem tazminatı ödendiği için çalıştığı 2. dönem için kıdem tazminatı ödenmemesi gerektiğine hükmetti. Uzmanlar, çalışmayı planlayan EYT'iler için kıdem tazminatı uyarısında bulundu.

EMEKLİ OLDU, AYNI YERDE DEVAM ETTİ

Bir kamu kurumunda taşeron firma bünyesinde çalışan işçi, emekliliğe ayrıldıktan sonra aynı iş yerinde çalışmaya devam etti.

İstifa eden işçi, tazminat alamadığını belirterek İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Davacı işçi, kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ile ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının davalılardan müştereken müteselsilden tahsilini talep etti.

Davalı şirket, talep edilen alacaklardan sorumlu tutulmalarının yerinde olmadığını ileri sürerek davanın reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, kıdem tazminatını işçinin istifa ettiği aydaki aldığı ücret üzerinden hesaplanması gerektiğine hükmetti. Taşeron şirket, kararı temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi.