2023 asgari ücret açıklandı. AGİ geri mi geliyor? Yeni asgari ücret 8500 TL oldu. Asgari Geçim İndirimi 2023'te geri mi gelecek?

2023 yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla belli oldu. Yeni asgari ücret 8500 lira olarak belirlenir belirlenmez, geçen yıl asgari ücrete dahil edilen Asgari Geçim İndirimi'nin (AGİ) bu yıl verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
2023 asgari ücret açıklandı. AGİ geri mi geliyor? Yeni asgari ücret 8500 TL oldu. Asgari Geçim İndirimi 2023'te geri mi gelecek? - Resim: 2

YENİ YILDA AGİ ÖDENECEK Mİ?

2023 yılında uygulanacak asgari ücret açıklanmasına kısa bir süre kalmış durumda. AGİ 2022 yılında asgari ücretten damga ve gelir vergisinin kaldırılması sebebiyle asgari ücret içerisinden kaldırıldı. AGİ vergi iadesidir ve vergiler asgari ücretten kaldırıldığı için, AGİ de otomatikman sistemden çıkmış oluyor.
AGİ 2023 asgari ücret zammı içerisinde de yer almayacağı ön görülmekte.

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ NEDİR?

AGİ bir işçinin medeni haline göre, çocuğu varsa, çocuk sayısına göre farklılık gösterir. Bir işçinin kendisi ile beraber bakmakla yükümlü olduğu kişiler için verilen indirimdir. 16 yaşından sonra sigortalı çalışanların, asgari geçimini sağlayacak bölümün hesaplanıp, toplam gelirden çıkarılması ile vergiden muaf bırakılmasıdır.

AGİ'nin 2023 yılında geri gelip gelmeyeceğiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: gunboyugazetesi

SIRADAKİ GALERİ

İslam Memiş'ten yatırımcılara kritik uyarı İslam Memiş'ten yatırımcılara kritik uyarı