2023 asgari ücret açıklandı. AGİ geri mi geliyor? Yeni asgari ücret 8500 TL oldu. Asgari Geçim İndirimi 2023'te geri mi gelecek?

2023 yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla belli oldu. Yeni asgari ücret 8500 lira olarak belirlenir belirlenmez, geçen yıl asgari ücrete dahil edilen Asgari Geçim İndirimi'nin (AGİ) bu yıl verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
2023 asgari ücret açıklandı. AGİ geri mi geliyor? Yeni asgari ücret 8500 TL oldu. Asgari Geçim İndirimi 2023'te geri mi gelecek? - Resim: 1

Aralık ayının son günlerine yaklaşılmasıyla beraber 2023 yılında çalışanlara ödenecek asgari ücret 8506 TL olarak açıklandı. Asgari ücretin açıklanmasının ardından AGİ'nin bu sene verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

2022 yılında asgari ücretten alınan damga ve gelir vergisinin kaldırılması ile birlikte Asgari Geçim İndirimi olarak bilinen (AGİ) kaldırılmıştı. 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücrette AGİ olup olmayacağı ise merak edilen konular arasında yerini almış durumda.

Asgari Geçim İndirimi olarak bilinen AGİ 2022 yılında asgari ücretten damga ve gelir vergisinin kaldırılmasının ardından kaldırılmıştı. Bakan Bilgin geçmiş olduğumuz yıl yaptığı açıklamasında 'Açık bir şekilde açıklayayım. AGİ aslında bir tip vergi iadesidir. Bir çocukluya, 3 çocukluya bir vergi iadesidir. Biz vergiyi kaldırdığımız için vergi iade etmiyoruz' sözlerini kullanmıştı.