2000 yılı sonrası emekli olanlar dikkat! İntibak Yasası çıkıyor mu? SGK uzmanı İsa Karakaş duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı

2000 yılı sonrasında emekli olanları ilgilendiren çok önemli bir açıklama geldi. 2000'den sonra emekli oldukları için maaşları düşük olan emekliler İntibak Yasası'nın bir an önce çıkmasını istiyor ve bununla ilgili dikkat çeken bir haber SGK uzmanı İsa Karakaş'tan geldi. İntibak Yasası çıkıyor mu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
2000 yılı sonrası emekli olanlar dikkat! İntibak Yasası çıkıyor mu? SGK uzmanı İsa Karakaş duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı - Resim: 2

İsa Karakaş, "2000 sonrası emekli olanlar için "EMEKLİLİK İNTİBAKI" hükümetin gündeminde. Özelikle çok primi ve/VEYA yüksek kazançları olmasına rağmen düşük emekli maaşı bağlanmış olanlara OCAK zammı haricinde yapılacak düzenlemeye göre emekli maaşlarında ekstra önemli oranda artış olabilir." dedi.

Bu paylaşımdan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise İsa Karakaş'a bir açıklama gönderdi.

Karakaş açıklamayı şu sözler duyurdu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından tarafıma gönderilen yeni açıklamayı sizlerle paylaşıyorum; "...2 Kasım 2023 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında.. Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan tarafından emekli aylıklarına uygulanan normal artışlara ilave olarak günümüze kadar emekli aylık miktarlarında yapılan iyileştirmelere yönelik yasal düzenlemeler belirtilmiştir. Konuşmada 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarına intibak düzenlemesi yapılarak iyileştirme sağlandığı belirtilmiş olup, yeni bir intibak düzenlemesine gidileceği hususuna yer verilmemiştir..." denmektedir.

SIRADAKİ GALERİ

Şeker ve yağda büyük indirim Şeker ve yağda büyük indirim
Kaynak: Medyatava Haber Merkezi