2000 yılı sonrası emekli olanlar dikkat! İntibak Yasası çıkıyor mu? SGK uzmanı İsa Karakaş duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı

2000 yılı sonrasında emekli olanları ilgilendiren çok önemli bir açıklama geldi. 2000'den sonra emekli oldukları için maaşları düşük olan emekliler İntibak Yasası'nın bir an önce çıkmasını istiyor ve bununla ilgili dikkat çeken bir haber SGK uzmanı İsa Karakaş'tan geldi. İntibak Yasası çıkıyor mu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
2000 yılı sonrası emekli olanlar dikkat! İntibak Yasası çıkıyor mu? SGK uzmanı İsa Karakaş duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı - Resim: 1

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve yıllardır mücadelesi yürütülen İntibak Yasası için müjdeli haber verdi.

SSK (4A) ve BAĞ-KUR'dan (4B) 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 2000 yılından önce emekli olanların kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldığına dikkat çekiyor ve intibak ile aradaki maaş farklılığının son bulmasını talep ediyor.

Yeni intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan kişilerin maaşı yeniden hesaplanacak. Böylece, milyonlarca emeklinin maaşı, çalışma süresi ve prim ödemelerine göre değişen oranlarda artacak. İntibak çıkarsa 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların maaşlarında artış yaşanacak.

2000 yılından sonra emekli olanlar da yıllardır bunun mücadelesini veriyor ve maaşlarının çıkarılacak olan bir yasayla düzeltilmesini talep ediyor. İşte bu emeklileri heyecanlandıran bir  haber geldi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi