1500 yıllık kilise gün yüzüne çıkıyor. İstanbul'da tarihi keşifte sona yaklaşıldı: 1500 yıllık Aziz Polieuktos Kilisesi kalıntıları ortaya çıkıyor Doğu Roma'nın en önemli yapılarındandı

1500 yıllık Aziz Polieuktos Kilisesi'nin kalıntıları gün yüzüne çıkarılıyor. Doğu Roma Prensesi Anicia Juliana'nın, yerine iktidara gelen İmparator Justinianus ve eşi Theodora'ya meydan okuma amacıyla 524-527 yıllarında yaptırdığı kilisenin Saraçhane'deki kalıntıları envantere giriyor. Yaklaşık 1500 yıl önce inşa edilen Doğu Roma'nın en önemli yapılarından biri olarak kabul edilen Aziz Polieuktos Kilisesi'nin kalıntıları, Saraçhane'deki arkeolojik kazılarla gün yüzüne çıkarılıyor.

Google Haberlere Abone ol
1500 yıllık kilise gün yüzüne çıkıyor. İstanbul'da tarihi keşifte sona yaklaşıldı: 1500 yıllık Aziz Polieuktos Kilisesi kalıntıları ortaya çıkıyor Doğu Roma'nın en önemli yapılarındandı - Resim: 1

Yaklaşık 1500 yıl önce inşa edilen Doğu Roma'nın en önemli yapılarından biri olarak kabul edilen Aziz Polieuktos Kilisesi'nin kalıntıları ortaya çıkmaya başladı. Kilisenin yer altında kalan kısımlarında İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü Başkanlığınca kazı yapılıyor. Alanda çalışmalarını yürüten kazı ekibinin ulaştığı bulgular, İstanbul Arkeoloji Müzesinin envanterine giriyor.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, Saraçhane'deki kazı alanında AA muhabirine, kilisenin içinde bulunduğu alanın İstanbul'un en önemli arkeolojik kalıntılarına ev sahipliği yaptığını söyledi.

Aziz Polieuktos'un, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nden sonra döneminin en büyük ve önemli yapısı olduğuna çeken Asal, kilisenin Doğu Roma Prensesi Anicia Juliana tarafından yaptırıldığını belirtti.

Kilisenin, prenses Anicia Juliana tarafından kendisinden sonra iktidara gelen İmparator Justinianus ve hanedan mensubu olmayan eşi Theodora'ya karşı güç gösterisi amacıyla 524-527 yıllarında yaptırıldığını aktaran Asal, kilisenin çok önemli süslemeleri ve mimari yapısı bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: A.A
Etiketler keşif tarihi istanbul