1000 liranın altını gören gram altın için net konuştu! Olacakları sıraladı. İslam Memiş sert konuştu: Aklı başında olan anlar

Ekonomist İslam Memiş, bin liranın altını gören gram altın için net konuştu. Bundan sonra olacakları sıraldı. "Aklı başında olan anlar" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
1000 liranın altını gören gram altın için net konuştu! Olacakları sıraladı.  İslam Memiş sert konuştu: Aklı başında olan anlar - Resim: 1

İslam Memiş'ten ekranlarda 1000 liranın altına sarktığı görüşen gram altın için çarpıcı açıklamalar geldi.

Değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş'in açıklamaları şöyle: Tedirgin, gergin, diken üstünde bir piyasa var. Fed'in faiz artırımlarıyla yatırım araçları dolar karşısında değer kaybetse de piyasalarda ciddi gerginlik var.

Fed üyelerinin şahin tonda açıklamaları dikkat çekiciydi. 75 puanlık faiz artırımını desteklediler. Piyasaların genel beklentisi 75'lik artışı fiyatlamaya başladı. Enflasyon yüksek ve öngöremiyorlar. 2023 yılında yüzde 4'e kadar geri çektiklerini düşünelim ama ondan sonraki süreçleri resesyonu kabul etmiyorlar. Ciddi belirsizlik var ondan sonraki süreçler için. Faiz artırımına devam ediyorlar bu ne kadar devam edecek? Dolar endeksi 109'un üzerinde. Yukarı yönlü hamleler devam edecek. Güçlü dolar onları da rahatsız ediyor aslında. Piyasadan topladıkları doları ne yapıyorlar? Emtia satın alıyorlar. Altın, gümüş, euro... Yatırım araçlarını dolar sahipleri topluyor. Hane halkına yansımasa da rakamsal anlamda enflasyonu düşürüyorlar, ucuz dolarla altın ve gümüş topluyorlar.

Bu hafta 110 sınırına geldi dolar endeksi. Yine yukarı yönlü hareketler olabilir. Faiz artırımlar devam edecek ancak önemli olan yatırımcı açısından 88 seviyesinden 109'a kadar yükselen dolar endeksini satın almak ne kadar mantıklı? 112-114 yukarıda var ancak size ne kazandırır kısmı soru işareti. Dolar endeksinde yukarı yönlü bant aralığı olsa da yatırımcının nasıl avantaja geçeceği önemli olan.