Yeni emekliler ve emekli olacaklar da ek zamdan yararlanacak mı? En çok merak edilen soruların yanıtları ortaya çıktı: Ek zam ne zaman yatacak? Ek zam kimleri kapsayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 5 zamla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2024 tarihinden itibaren verilecek zam oranı yüzde 42.6 olarak belirlenmişti. Ancak maaşlar sadece yüzde 37.6 zamlı hesaplara yattı. Vatandaşların en çok sorduğu ek zam ne zaman yatacak ve yeni emekliler ile emekli olacaklara ek zam verilecek mi sorularının yanıtları da belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni emekliler ve emekli olacaklar da ek zamdan yararlanacak mı? En çok merak edilen soruların yanıtları ortaya çıktı: Ek zam ne zaman yatacak? Ek zam kimleri kapsayacak? - Resim: 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta milyonlarca emeklinin beklediği Ocak 2024 zam oranlarını açıkladı.

Enflasyon farkı olan yüzde 37.6 oranında yapılacak zammın üzerine Erdoğan ek zam olarak da yüzde 5 emeklilere zam yapılacağını açıklamıştı. Ayrıca SSK ve Bağ-Kurlular için en düşük emekli maaşı da 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Vatandaşlar bu açıklamanın ardından zamlı maaşlarını 18 Ocak tarihinden itibaren almaya başladı. Ancak emeklilere yatan zam sadece enflasyon farkı oldu. En düşük maaş alanlara ise 7 bin 500 lira yatmaya devam etti. 

Arada oluşan farkın ne zaman yatacağı ise merak konusu olmuştu. Vatandaşların en çok sorduğu ek zam ne zaman yatacak ve yeni emekliler ile emekli olacaklara ek zam verilecek mi sorularının yanıtı ise ortaya çıktı.