Yeni asgari ücreti Canlı Yayın'da duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vedat Işıkhan'ın sözlerini hatırlattı. Ekonomist Muhammet Bayram 2024 asgari ücret rakamını açıkladı

Şu anda 11 bin 400 lira olan yeni asgari ücret 2024 yılı ocak ayında ne kadar olacak? Kulislerde çok farklı rakamlar konuşulsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarını da hatırlatan Ekonomist Muhammet Bayram, tv100 ekranlarından 2024 asgari ücret rakamına ne kadar zam geleceğini çok net duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni asgari ücreti Canlı Yayın'da duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vedat Işıkhan'ın sözlerini hatırlattı. Ekonomist Muhammet Bayram 2024 asgari ücret rakamını açıkladı

Milyonlarca çalışan merakla ocak 2024'te maaşlarına ne kadar zam geleceğinin hesabını yapıyor.

11 bin 400 lira olan asgari ücret ne kadar olacak? Emekli ve memurlar ne kadar zam yapılacak?

Hükümet kanadından gelen açıklamalara bakıldığında tüm kesimlerin enflasyona ezdirilmeyeceği yönünde. 

Asgari ücret için kulislerde çok farklı rakamlar konuşuluyor. Bu rakamlar en düşük 14 bin 822 lira olurken, en yüksek ise 17 bin 103 lira olarak telaffuz ediliyor.

Peki yani asgari ücret ne kadar olacak?

İşte bununla ilgili dikkat çeken bir açıklama tv100 ekranlarından geldi. Ekonomist Muhammet Bayram, tv100 ekranlarında 9'dan 12'ye konuk oldu ve Kerem Kırçuval'ın sorularını yanıtladı.

Bayram, yeni asgari ücretin ne kadar olacağını şu sözlerle çok net olarak açıkladı: Sayın Cumhurbaşkanı da Sayın Vedat Işıkhan da ifade etti. 'Yılda bir sefer asgari ücret artışı yapılacak' dedi. O da 17 bin 103 liraya işaret ediyor. Bana göre %50’lik bir artış. Çünkü memura memur emeklisi Sayın Cevdet Yılmaz da bizzat kendisi söyledi bunu. 'Yüzde 50’ye yakın bir artış alacak' dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin