Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi başvuruları başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medyadan çağrıda bulundu: Şimdi yatırım zamanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) başvurularıyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Tüm sanayicilere açık davet. Şimdi yatırım zamanı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi başvuruları başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medyadan çağrıda bulundu: Şimdi yatırım zamanı

Yatırımcıların uzun vadeli ve uygun koşullarda yatırım kredisine erişim sağlaması, yüksek teknoloji yatırımlarını hızlandırması, cari denge ve fiyat istikrarına katkı vermesi hedeflenen YTAK'ne başvurular 20 Aralık'ta başlıyor.

Türkiye yatırım, üretim, istihdam ve ihracat hedefli ekonomik program kapsamında çeşitli sektörlerin gelişimini desteklerle hızlandırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda uygulamaya alınan programlardan biri de YTAK oldu. Programla yüksek teknolojili ürünlerin üretilerek yurt dışına katma değerli satışı öngörülüyor. YTAK Programı, 20 Aralık'tan itibaren çeşitli alanlarda iş yapan kişi ve kuruluşların projelerini uygulamalarına imkan sağlayacak.

DAVETTE BULUNDU

Konuyla ilgili resmi sosyal medya hesabından değerlendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Tüm sanayicilere açık davet…" diyerek "Şimdi yatırım zamanı" ifadelerini kullandı.

İSPANYA TEMASLARI

İspanya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nadia Maria Calvino Santamaria ve Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

Arupa Yatırım Bankasının ilk kadın başkanı olan Santamaria ile önümüzdeki dönemde sıkı bir işbirliği içinde olacağız. İspanya'nın AB dönem başkanlığında Türkiye'ye verdiği destek, iki ülke ilişkilerinin ve işbirliğinin güçlendiğini gösteriyor.

Önümüzdeki yıl düzenlenecek hükümetler arası zirvede, ekonomiden savunmaya, ticaretten üçüncü ülkelerle işbirliğine kadar geniş bir yelpazede işbirliği planlıyoruz.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin