Sabri Ülker Vakfı, eczacılar için 'Beslenme ve Beslenme İletişimi' programını başlattı

Sabri Ülker Vakfı'nın eczacılara yönelik 'Beslenme ve Beslenme İletişimi' programı, Türk Eczacıları Birliği (TEB), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği'nin (TİHUD) sosyal iletişim platformları üzerinden canlı konsey toplantısıyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Sabri Ülker Vakfı, eczacılar için 'Beslenme ve Beslenme İletişimi' programını başlattı

Beslenme ve sağlıklı yaşam alanında doğru ve bilimsel bilgiyi toplumun her kesimine ulaştırma hedefiyle kurulan Sabri Ülker Vakfı, aile hekimleri ve iç hastalıkları hekimlerinin ardından Türk Eczacıları Birliği'yle yapılan iş birliği kapsamında eczacılar için 'Beslenme ve Beslenme İletişimi' programını başlattı. 

Canlı konseyin açılış konuşmasını Sabri Ülker Vakfı Başkanı Dr. Talat İçöz yaptı.

Sabri Ülker Vakfı'nın bu yıl 15'inci yılını kutladığını ve kurulduğu günden bu yana her biri alanında ilk olan sürdürülebilir projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Dr. Talat İçöz, 2022'de Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu ile başlayıp Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği ile devam ettirdikleri ‘Beslenme İletişimi’ eğitim programlarına bugüne kadar hekimlerin yaklaşık 20 bin kez erişim sağladığını belirtti.

İçöz, şöyle devam etti: Hekimlerimizle yaptığımız iş birliğinin bu verimli sonuçlarının ardından sağlık sisteminin en değerli paydaşlarından eczacılarımızı da programa dahil etmemiz gerektiğini düşündük. Bu amaçla oluşturduğumuz 10 oturumluk programımızın, sağlık ve beslenme alanında bilgi kirliliğinin en fazla yaşandığı konu başlıklarında, bilimsel bilgiyi topluma ulaştırmaya önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Eğitimlerimiz sonrasında iç hastalıkları hekimlerimizin yüzde 96'sı, aile hekimlerimizin ise yüzde 90'ı bu eğitimlerin tıp fakültesi müfredatında yer almasını istediklerini belirtmişti. Programla nihai hedefimiz, tıp ve eczacılık fakültelerimizin çekirdek programlarında bu eğitimlerin yer alması ve hekimlerimizin, eczacılarımızın beslenme iletişimi konusunda donanımlı şekilde mezun olmasıdır. Bunun gerçekleşmesi, yüz yüze, göz göze iletişim kurulan doktorlar ve eczacılar aracılığıyla toplumsal refaha katkı sunulması anlamına gelecektir. Bu çağrımızın ve çabalarımızın karşılık bulmasını diliyorum.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin