Mehmet Şimşek'ten valilere tasarruf uyarısı: Babanızın parası değil

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Valiler Toplantısı'na katıldı ve 81 ilin valilerine ciddi bir uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Şimşek'ten valilere tasarruf uyarısı: Babanızın parası değil
AA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında valilere uyarılarda bulunduğu iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Valiler Toplantısı'na katılan Bakan Şimşek'in 81 ilin valisine yönelik bir takım açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

Kulislere yansıyan konuşmasında Bakan Şimşek'in valilerden tasarruf tedbirlerine riayet edilmesini istediği öğrenildi.

BABANIZIN PARASI DEĞİL 

Özellikle taşıt kullanımı ve tanıtım giderlerinde tasarruf yapılması gerektiğinin altını çizen Bakan Şimşek'in "Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası" dediği iddia edildi.

Söz konusu sözlerin toplantıya damga vurduğu öğrenilirken, sosyal medyada da gündem oldu. #BabanızınParasıDeğil hashtagi kısa sürede TT oldu.

SOSYAL MEDYASINDA PAYLAŞMIŞTI

Şimşek, geçen hafta yaptığı bir sosyal medya paylaşımında da şu ifadeleri kullanmıştı: "Orta Vadeli Programımızın temel önceliklerinden biri olan mali disiplinin sağlanması yolunda valilerimizin rolü büyük önem taşıyor. Bu bağlamda, tasarruf tedbirlerine sıkı uyum, harcamaların verimli bir şekilde yönetilmesi, yereldeki kamu yatırımlarının yakın takibi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele, sosyal yardımların etkin kullanımı ve deprem harcamaları konusunda halkımızın bilinçlendirilmesi gibi alanlarda valilerimizin desteğini bekliyoruz. Bu yönde atılacak kararlı adımlar, kamu maliyesi hedeflerimize ulaşmada kritik öneme sahiptir."

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin