İlk elektronik ticaret platformu halka arzı geliyor. Genel Müdür açıkladı, PttAVM için SPK başvurusu yapıldı: Yüzde 15'i halka açılacak

Halka arz çılgınlığı devam ederken son yapılan arzlar kısa sürede tavan bozdu. Buna rağmen şirketlerin halka arz başvuruları devam ediyor. Türkiye'nin yerli ve milli e-ticaret platformu PttAVM.com halka açılıyor. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, SPK'ya başvuru yapıldığını, PttAVM'nin yüzde 15'inin halka açılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İlk elektronik ticaret platformu halka arzı geliyor. Genel Müdür açıkladı, PttAVM için SPK başvurusu yapıldı: Yüzde 15'i halka açılacak

Borsa İstanbul'da halka arz çılgınlığı devam ediyor. Türkiye'nin yerli ve milli e-ticaret platformu olan PttAVM SPK'ya başvuru yaptı, yüzde 15'i halka açılacak.

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, PttAVM'nin halka arz edileceğini duyurdu. SPK'ya gerekli başvuruların yapıldığını söyleyen Gülten, "Halka arz çalışmaları iki yıldır var, önümüzdeki aylar içerisinde kararımızı alacağız. Şu anda SPK ile görüşme halindeyiz, başvurumuzu yaptık. PttAVM’nin yüzde 15’ini halka arz etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda kararımızı verip ilerleyeceğiz. PTT Varlık Fonu’na ait bir şirket, Varlık Fonu ile birlikte oturup bunlara karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

MİLYONLARCA ÜYESİ VAR

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre milyonlarca üyeye sahip olduklarını vurgulayan Gülten, “Ülkemizin ilk pazaryeri PttAVM’dir. Şu anda ürün adedimiz ve üye sayımız milyonlarla ifade ediliyor” dedi.

Türkiye’deki satıcıların ürünlerini dünyanın her yerine ulaştırmaya çalıştıklarını anlatan Gülten, “Yani bir günde dükkânın önünden geçen yüz kişiye hitap eden bir esnafımız şu anda milyarlarca insanın önüne çıkabilecek bir potansiyele sahip. Biz de PttAVM’de yaptığımız yatırımlarla bunu geliştirdik. Şu anda Katar’da bu ülkenin Posta İdaresi ile işbirliği içinde bir e-ticaret sitemiz var. Sadece Katar Postası ile kalmadık dünyanın bütün Posta İdareleri ‘bu işi nasıl başardınız, nasıl yapıyorsunuz’ diye sunumlar almak istiyor” dedi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin