Enflasyon ne zaman tek haneye inecek? Bakan Şimşek tarih verdi: 2026

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, mayıs ayında enflasyonun yüzde 70'in üzerine çıkacağını dile getirerek, bu durumun önüne geçmek için uygulanan programın etkili olacağını belirtti. Şimşek, programın enflasyonun hızla düşmesine katkı sağlayacağını ve 2026 yılında tekrar tek haneli enflasyon hedefine ulaşılacağını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Enflasyon ne zaman tek haneye inecek? Bakan Şimşek tarih verdi: 2026

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl 8.'si düzenlenen Türk-Alman Ekonomi Günü’ne katılmak üzere Almanya’ya geldi.

“Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) tarafından Düsseldorf Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Şimşek, konuşmasına Almanca “Bugün burada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum” diyerek başladı. 

ÖNCELİK ENFLASYON

Önceliklerinin enflasyonun tek haneye düşürülmesi olduğunu söyleyen Şimşek, “Bizim önceliğimiz fiyat istikrarı, yani enflasyonun tek haneye düşürülmesi, mali disiplin ve tabii ki yapısal dönüşüm. Yapısal dönüşümden kastettiğimiz yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm ve sanayide dönüşüm bütün bunlar bize daha yüksek sürdürebilir büyümenin imkanını arttıracak” ifadelerini kullandı.

2026'YI İŞARET ETTİ

2026 yılında enflasyonun tek haneli rakamlara düşeceğini söyleyen Şimşek, “Mayıs ayında yüzde 70’in üzerinde bir enflasyonla zirveyi bulacağız. Daha sonra uygulamaya koyduğumuz programla birlikte enflasyon hızlı bir şekilde düşecek ve 2026 yılında tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız. Uzun bir yolculuk ama başaracağız çünkü iyi bir programımız var” şeklinde konuştu. 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin