Emekliye 6 bin TL müjdesi geliyor. Emekli maaşı zamlandı sırada emekli ikramiyesi var. Emekli bayram ikramiyesi zammı kulislerden sızdı

SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı zam oranı belli oldu. Şimdi gözler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'ndan verilecek olan ikramiye miktarında. Emekliler 2 bin TL olan bu ücretlerin artırılmasını beklerken gelecek zam oranı da kulislerden sızdı. İşte emeklinin bayram ikramiyesinde konuşulan rakam.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye 6 bin TL müjdesi geliyor. Emekli maaşı zamlandı sırada emekli ikramiyesi var. Emekli bayram ikramiyesi zammı kulislerden sızdı

Emeklilerin 2024’te alacağı zamlar belli oldu. En düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak uygulanırken, 6-7 Şubat’ta zam farkının hesaplara geçmesiyle emekliler yüzde 49,25 oranındaki zamlı maaşlarını almış oldu.

Bu gelişmenin ardından gözler emeklilere 2018’den beri yılda iki kez, Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen emekli ikramiyesine çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklinin bayram ikramiyesiyle ilgili çalışma yapıldığını açıklamış ve zam sinyali vermişti. Bakan Işıkhan konuya ilişkin bir soruya verdiği yanıtta şöyle konuşmuştu: Cumhurbaşkanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'le görüşeceğiz ve gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda da gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Bu noktada ifade etmek isterim sizlere.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Ekonomim.com'daki habere göre kulislerde emekli ikramiyesi için farklı seçenekler konuşulurken, ekonomist Turgay Bozoğlu aldığı duyumu paylaştı.

Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada Bozoğlu, "Bayram ikramiyelerinin artırılmasına ihtimal veriyor musunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi: “İhtimal veriyorum. Seçim var da 2018'de yapılmıştı biliyorsunuz emekli ikramiyesi. Bugün o günkü düzeyini korumak için 5 bin 500 lira olmalıydı.”

Emekli ikramiyesini 5 bin lira yapacaklarını düşünmediğini ifade eden Bozoğlu, "3 bin TL gibi bir rakam duydum ben. Umarım öyle yaparlar. Emekliler gerçekten yaşam savaşı veriyorlar. Burada bir şeyleri düzeltme imkanı olur” dedi.

 

1 Nisan'dan sonra doğalgaz ve elektrik zamlarının geleceğini belirten Bozoğlu sözlerine şöyle devam etti: Merkez Bankası'nın enflasyon raporundan anladığım kadarıyla onların etkilerinin çok köklü olmayacağını düşünüyorlar. Asıl güvendikleri de geçen sene temmuz ve ağustos aylarında sırasıyla yüzde 9.49 ve yüzde 9 gelen enflasyon oranları. Bunlar hesaptan çıkacak. Baz etkisi dediğimiz şeyi yaşayacağız.

Emekli ikramiyeleri 3 bin TL olduğu takdirde bu yıl 6 bin liralık bir ödeme almış olacaklar. 

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Dolayısıyla bayram ikramiyesi ödemeleri 1-7 Nisan arasında ödenecek. Yani Meclis düzenlemesinin de mart ayında tamamlanıp yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.

Kurban Bayramı ise 15 Haziran 2025 Cumartesi günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. 15 Haziran yarım gün tatil olacak ve toplam Kurban Bayramı tatili 4,5 gün olacak. Bu nedenle ödemeler bayramdan önceki 10-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin