e-Devlet'e giren emekli şoke oldu. Emekli zammı 37.57 oranında kaldı: Hesaplara fark yattı ama e-devlet'e giren emekli maaşını eski orandan görüyor, zamlar seyyanen mi yapıldı?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle sevinmiş, yüzde 37.57 olan 2024 Ocak zammı 49.25'e yükseltilmişti. Hatta emeklilerin maaş farkları hesaplarına bile yatırıldı. Ancak e-devlet'e girerek maaşını kontrol etmek isteyen emekliler şoke oldu. Buradaki maaş bilgisinde yüzde 49.25 yerine sadece yüzde 37.57 zam yapıldığı görüldü. Vatandaşlar seyyanen zam paniğine kapıldı.

Google Haberlere Abone ol
e-Devlet'e giren emekli şoke oldu. Emekli zammı 37.57 oranında kaldı: Hesaplara fark yattı ama e-devlet'e giren emekli maaşını eski orandan görüyor, zamlar seyyanen mi yapıldı? - Resim: 2

Seyyanen zam yapıldığı endişesine kapılan vatandaşlar temmuz ayında yapılacak zammın endişesine kapıldı. Zira söz konusu ek zam seyyanen yapılmışsa kök maaşı 7000 lira olan bir emekli Ocak ayında 10 bin TL alıyorsa, Haziran sonunda 6 aylık enflasyon yüzde 43’ün altında gelmesi halinde, ki beklenti yüzde 23-26 arası, maaşı yine 10 bin TL olacak.

Hesaplarına yatan para ile e-devletteki emekli aylık bilgisi örtüşmeyen emekliler endişeye kapıldı. E-Devlet'te yer alan maaşlar eğer doğruysa temmuz ayında yatırılacak enflasyon farkı yüzde 37,57 artırılmış maaş üzerinden hesaplanacak.

Sosyal medyaya bomba gibi düşen konu ile ilgili birçok yorum yapıldı. Resmi olarak bir açıklama yapılmasa da söz konusu durumun geçici olduğu düşünülüyor. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş bilgilerinin önümüzdeki günlerde e-Devlet’te de düzeltileceği tahmin ediliyor. Konu ile ilgili SGK tarafından bir bilgilendirilme yapılmadı.

SIRADAKİ GALERİ

Tuvalet kağıdında bomba indirim Tuvalet kağıdında bomba indirim