e-Devlet'e giren emekli şoke oldu. Emekli zammı 37.57 oranında kaldı: Hesaplara fark yattı ama e-devlet'e giren emekli maaşını eski orandan görüyor, zamlar seyyanen mi yapıldı?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle sevinmiş, yüzde 37.57 olan 2024 Ocak zammı 49.25'e yükseltilmişti. Hatta emeklilerin maaş farkları hesaplarına bile yatırıldı. Ancak e-devlet'e girerek maaşını kontrol etmek isteyen emekliler şoke oldu. Buradaki maaş bilgisinde yüzde 49.25 yerine sadece yüzde 37.57 zam yapıldığı görüldü. Vatandaşlar seyyanen zam paniğine kapıldı.

Google Haberlere Abone ol
e-Devlet'e giren emekli şoke oldu. Emekli zammı 37.57 oranında kaldı: Hesaplara fark yattı ama e-devlet'e giren emekli maaşını eski orandan görüyor, zamlar seyyanen mi yapıldı? - Resim: 1

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde son olarak en düşük maaş 10 bin liraya çekilmiş, yüzde 11.68 ek zam yapılarak memur emeklilerinin zam oranı olan yüzde 49.25'e tamamlanmıştı. Söz konusu yasa yürürlüğe girdi hatta emekliler bankalardan maaş zammı farklarını da aldı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ise milyonlarca emeklinin maaşları e-Devlet sistemine yüklendi. Maaşını görmek için sisteme giren SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise şoke oldu. Maaşlarının yüzde 49 yerine 37,57’lik oranla güncellenmiş halini gören emeklilerde son maaş artışının seyannen yapılıp yapılmadığı endişesi doğdu. Maaş bilgileri için gözler SGK’ya çevrildi.

E-Devlet üzerinden maaşlarını kontrol eden SSK ve Bağ-Kur emeklileri en düşük emekli maaşlarını 10 bin liraya çıkaran düzenleme ile getirilen maaş artışı seyyanen yapılmış, emeklilerin kök ücretleri değiştirilmemiş olduğunu gördü.