Dolara darbe mi geliyor. Merkez Bankası'nın ne yapacağını açıkladılar. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 21 Mart 2024 günü faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 21 Mart 2024 günü toplanacak ve faizle ilgili kararını açıklayacak. Ekonomi piyasası buradan çıkacak olan karar kilitlenirken faiz kararıyla ilgili bomba bir değerlendirme geldi ve PPK'nın ne kadar faiz artıracağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Dolara darbe mi geliyor. Merkez Bankası'nın ne yapacağını açıkladılar. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 21 Mart 2024 günü faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 31 Mart’taki yerel seçim öncesi en kritik toplantısını bu hafta perşembe günü yapacak.

Şubat toplantısında politika faizinin yeterli sıkılık seviyesinde olduğunu ve gerektiği kadar bu seviyeyi koruyacağını ilan eden Merkez Bankası’nın yerli ve yabancının yoğun döviz talebi, gerileyen rezervler, istenilenin üzerinde kredi ve kredi kartı büyümeleri, dizginlenemeyen iç talep elini sıkıştırıyor.

Ekonomim.com'daki habere göre son haftalarda üst üste miktarsal sıkılaştırma adımları atan Merkez Bankası’ndan yabancı yatırımcılar mart toplantısı için faiz artırım beklentilerini açıklamaya başladı.

Yerli ekonomistler de en az 500 baz puan faiz artışı gerekliliği olduğunu belirtirken bazı ekonomistler ise çok daha güçlü bir artırımla martta olmasa bile nisanda politika faizinin yüzde 60 ve üzerine çekilebileceğini kaydetti. 

Bazı ekonomistler ise seçim öncesi artırım değil güçlü bir sözlü yönlendirme gelebileceğini paylaştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin