Dolar kuru için 48 lira tahmini. Tarih verildi. Goldman Sachs'tan çarpıcı tahminler. Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu paylaştı

Güncel dolar kuru 30,59 lira... ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'tan yıl yıl dolar kuru tahmini geldi. Goldman Sachs'un verilerini Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Dolar kuru için 48 lira tahmini. Tarih verildi. Goldman Sachs'tan çarpıcı tahminler. Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu paylaştı

Dolar kuru geçtiğimiz günlerde tüm zamanların rekorunu kırdı. Güncel dolar kuru 30,59 lira...

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs ise dikkat çeken bir tahminde bulundu.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Goldman Sachs'ın analizi sosyal medya hesabından paylaştı.


Buna göre, dolar/TL'nin 3 ay sonra 32 TL'ye ulaşacağı belirtilirken 6 ay sonrası için ise 34 lira seviyesine çıkacağı aktarıldı.

Goldman Sachs, dolar kurunun yıl sonunda ise 37 TL'yi göreceğini vurguladı.

Banka, doların 2025'te ise 40 lirayı aşması beklerken 2026 yılında 44 TL, 2027 yılında ise 48 lira olması öngörülüyor.

MERKEZ BANKASI TAHMİNİ NE DİYORDU?

Merkez Bankası, ocak ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni açıkladı. Ankette yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 42,04 oldu. Gelecek 12 ay sonundaki TÜFE beklentisi ise yüzde 39,09 olarak belirlendi. Ankette yıl sonu dolar/TL tahmini 40 olarak gerçekleşti. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 39,46 TL iken, bu anket döneminde 40,64TL olarak gerçekleşti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin