Dolar kuru 2024 yılında ne kadar olacak? Dünyaca ünlü banka HSBC'nin dolar kuru tahmini şaşırttı

Dünyaca ünlü banka HSBC dolar kuru tahmini için çok dikkat çeken bir rakam verdi. Doların yavaş yavaş ve ılımlı bir yükseliş sonunda 2024 yılı sonunda ne kadar olacağı duyuruldu, açıklanan rakam dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Dolar kuru 2024 yılında ne kadar olacak? Dünyaca ünlü banka HSBC'nin dolar kuru tahmini şaşırttı

Yeni yılın ilk günlerinde dolarla ilgili ilk tahmin geldi. Dünaca ünlü HSBC Bank dolar kurunun 2024 yıl sonunda ne kadar olacağını duyurdu.

Açıklanan rakam dikkat çekti çünkü bir çok analist dolar kuru için yıl sonu tahminin 40 TL'nin üstünde yapıyor.

HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong yayımladıkları notta Dolar/TL’nin yavaş ve ılımlı yükselişle yıl sonunda ne kadar olacağını duyurdu.

HSBC stratejistleri “Lira düşüşünü kontrol etme stratejisi çalışıyor, para politikası FX carry’yi desteklerken dolarizasyonu sınırlıyor ve makroekonomik dengelenmeye yardımcı oluyor” dedi.

Stratejistler 2023 ortalarından itibaren yapılan büyük ölçekli faiz artışları sonucu carry dinamiklerinin lira lehine döndüğünü belirtti.

Raporda şu değerlendirmeler yapıldı: Lira mevduatlara ödenen faiz güçlü bir şekilde yükseldi. Reel bazda bu mevduatların getirisi hala negatif ama dinamikler lira için net bir şekilde daha pozitife döndü. Lira mevduatın çekiciliği yılın ikinci yarısındaki dezenflasyonla birlikte 2024’te daha fazla artabilir. Reel faiz trendi lira için odak noktası olacak. Kredi büyümesinin yavaşlamasıyla birlikte iç talep büyük ihtimal daha zayıf olacak ve cari açık azalacak. Bu da liranın daha az kırılgan olmasını sağlayacak.

Analistler dolar kurunun yıl sonunda 33’e çıkacağı görüşünü koruduklarını belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin