Canlı yayında en düşük emekli aylığını açıkladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan tv100'de flaş açıklama: Ocak 10 gibi açıklanacak, en düşük emekli maaşı 17 bin lira

Milyonlarca çalışan ve emekli 2024 yılında yapılacak maaş zamlarını bekliyor. Asgari ücret için 17 bin lira seviyeleri konuşulurken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan tv100 canlı yayınında flaş açıklamalar geldi. Seyyanen artış beklentisi olduğunu ve bu konuda çalışma yapıldığını iddia eden Özdursun, en düşük emekli maaşını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayında en düşük emekli aylığını açıkladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan tv100'de flaş açıklama: Ocak 10 gibi açıklanacak, en düşük emekli maaşı 17 bin lira

Milyonlarca çalışan ve emekli Ocak ayında yapılacak maaş zamlarını bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısından da bir rakam çıkmamıştı. Uzmanlar asgari ücretin 17 bin lira seviyesine yükseltileceğini tahmin ederken bazı uzmanlar da 15 bin seviyelerinde kalacağını iddia ediyor.

tv100 canlı yayınına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise en düşük emekli aylığı konusunda açıklamalarda bulundu. Kerem Kırçuval'ın 9'dan 12'ye programına konuk olan Özgür Erdursun, emeklilerin seyyanen artış beklentisi olduğunu vurguladı ve bu konuda çalışmaların yapıldığını bildiğini söyledi.

11 BİN 250 RAKAMI VERDİ AMA...

En düşük emekli aylığı seviyesinin 11 bin 250 liralara çıkabileceğini söyleyen Özgür Erdursun, beklendiği gibi seyyanen artış olduğunda ise bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağını söyledi. Özgür Erdursun canlı yayında şu ifadeleri kullandı: 

"En düşük emekli aylığı 2019’da bin lira olarak başlamıştı. %50 ya da %50'nin bir miktar üstünde bir artışla da 11 bin 11 bin 250 lira olur ama emekliler bunu çok istemiyor. En azından seyyanen bir artış beklentisi var. Şöyle bir şey de olabilir emekli aylıklarına %38, SSK, Bağkur’da %38 çıkan enflasyon farkı öncesinde bir seyyanen artış yapılabilir. Üstüne de %38’lik enflasyon farkı da verilebilir. Bu yönde bir çalışma olduğunu biz duyuyoruz. Büyük ihtimalle Ocak ayının 10’u gibi açıklanacak. En düşük emekli maaşı 17-17 binin üzerine çıkabilir..."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin