Bitcoin ve altın yatırımı olanlara seslendi. İslam Memiş rakam açıkladı

Ortadoğu'da yeniden savaş sesleri... İsrail ile İran arasındaki gerilim büyürken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten özellikle Bitcoin ve altın yatırımı olanlara çağrı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin ve altın yatırımı olanlara seslendi. İslam Memiş rakam açıkladı

İslam Memiş'in tv100.com'daki "Bitcoin/altın paritesi" başlıklı yazısı

İran-İsrail gerilimi kripto paralarda sert düşüş, altın fiyatlarında sert yükselişe neden olduğunu gördük. Bitcoin 71 bin dolar seviyesinden 61 bin hatta 60 bin dolar seviyesinin altına sarkmıştı. Ons altın (xau/usd) ise 2 bin 431 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Bitcoin bugün yüzde 4’lük yükselişle 63 bin 291 dolara yükseldi.

Ons altın ise 2 bin 384 dolar seviyesinde. Jeopolitik gerilim bize şunu gösterdi.
Bitcoin satan güvenli liman olarak altın tercih etti. Bitcoin tarafındaki yükseliş 67 bin dolar seviyesine kadar yükselebilir. Bu da ons altının baskı altında kalabileceğini işaret ediyor.
Ancak bu hareketler kısa vade için geçerli.

İsrail misilleme yapması halinde altın yükselişini, Bitcoin düşüşünü sürdürebilir. Kısa vadede Bitcoin de takip edeceğim bant aralığı 57 bin 67 bin dolar aralığı. İsrail’in misillemesi olursa 50 bin dolar seviyesinin altına bile sarkabilir. Ons altın da 2 bin 600 dolar seviyesine kadar yükselebilir. Şuan için belirsizlik devam ediyor.

Bitcoin ve altın yatırımcısı Ortadoğu’dan gelecek haber akışlarına göre pozisyon almalı. Açıkta kalmamak için Bitcoin/dolar paritesini önemsiyorum. İkisinin de sınır varlık oluşu arasındaki ilişkiyi ve yatırımcı tercihini özelleştiriyor. Manipülasyon piyasası oluştuğundan aradaki ilişkiyi iyi izlemek önemli.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin