Aidat zamları belli oldu. Kiracılar da ev sahipleri de yandı: 2024 Ocak ayı itibariyle aidat ödemelerine en az yüzde 47 zam gelecek

Türkiye’de barınma sorunu devam ederken vatandaşlar yüksek kiralardan şikayetçi. Ancak sorun sadece yüksek kiralar değil, neredeyse kiralara yaklaşan fahiş aidatlar da can yakıyor. Tv100 muhabiri Muratcan Altuntoprak kötü haberi verdi; aidatlara yapılması beklenen minimum zam ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Aidat zamları belli oldu. Kiracılar da ev sahipleri de yandı: 2024 Ocak ayı itibariyle aidat ödemelerine en az yüzde 47 zam gelecek

Türkiye’de son yıllarda yüksek kira artışları ile gelen barınma sorunu katlanarak büyüyor. Fahiş kiraların yanı sıra hem kiracıların hem de ev sahiplerinin ortak sorunu ise fahiş aidatlar. Neredeyse kira fiyatlarına yaklaşan aidatlar can yakmaya devam ediyor.

Yılbaşı ile birlikte hemen hemen bütün sitelerin aidatlarında artış bekleniyor. Tv100 muhabiri Muratcan Altuntoprak hem ev sahiplerine hem de kiracılara kötü haberi verdi. 2024 yılı öncesinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam merak konusu olmuştu.

Habere göre yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte aidatlara gelecek zam da belli olacak. Ödenen her 100 liralık aidatın 72 lirası işçiliğe gidiyor, 8 lirası ise enerji giderlerine. Buna göre asgari ücrette yapılacak artış aidatlara da yansıyacak.

Uzmanlara göre ocak ayında hem enerjiye hem de asgari ücrete yapılacak zamla birlikte aidatların minimum yüzde 47 artması bekleniyor. Uzmanlar konutta aidatların belirleneceği apartman veya site genel kurullarına kiracıların ve ev sahiplerinin mutlaka katılması gerektiğini söylüyor.

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin