Yolsuzluk iddialarının ardından kabine değişti. Japonya'da istifa depremi

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, iktidar partisi LDP ile ilgili yolsuzluk iddialarının ardından kabineyi değiştirdi. Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno’nun da aralarında bulunduğu 4 isim görevi bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk iddialarının ardından kabine değişti. Japonya'da istifa depremi
İHA

Japonya'da iktidar olan Liberal Demokrat Parti’de (LDP) görev yapan bazı politikacıların bağış etkinlikleri yoluyla toplanan gelirleri eksik beyan ettiğine yönelik iddialar büyük tepkiye yol açtı.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, skandala adı karışan bakanları görevden alacağına dair haberlerin çıkmasının ardından kabinede istifa depremi yaşandı.

Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanı İchiro Miyashita ile İçişleri ve İletişim Bakanı Junji Suzuki istifalarını sundu.

4 YENİ İSİM ATANDI

İstifaları kabul eden Japonya Başbakanı Kishida Baş Kabine Sekreteri görevine eski Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi’yi, Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı görevine ise eski Adalet Bakanı Ken Saito’yu atadı. Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanı olarak eski Bölgesel Kalkınma Bakanı Tetsushi Sakamoto göreve getirilirken, yeni İçişleri ve İletişim Bakanı da aynı pozisyonda daha önce de görev alan Takeaki Matsumoto oldu. Yeni bakanların, İmparatorluk Sarayı'nda gerçekleştirilen bir törenin ardından resmen göreve başladığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Japonya'da iktidarda bulunan LDP, parti içinde öldürülen eski Başbakan Shinzo Abe’nin ismiyle de anılan “Seiwa” grubuna mensup bazı politikacıların bağış etkinlikleri yoluyla toplanan gelirleri eksik beyan ettiklerine yönelik iddialar büyük yankı uyandırmıştı. İddiaları 'talihsiz' olarak niteleyen Japonya Başbakanı Fumio Kishida halkın siyasete olan güvenini artırmaya çalışacaklarını kaydetmişti. Kishida'nın adı bu skandalla anılan bakanları görevden alacağı öne sürülmüştü.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin