Yeni bir 68 hareketi mi başlıyor? ABD'deki İsrail protestoları Columbia Üniversitesi'nin mezuniyet törenini iptal ettirdi

ABD'deki Columbia Üniversitesi, protestoların etkisiyle ana mezuniyet törenini iptal etme kararı aldı. Öğrenci aktivistler, üniversitenin İsrail'le ilişkili veya savaş faaliyetlerine destek veren şirketlerle olan yatırımlarını geri çekmesini talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir 68 hareketi mi başlıyor? ABD'deki İsrail protestoları Columbia Üniversitesi'nin mezuniyet törenini iptal ettirdi

Columbia Üniversitesi, kampüste haftalardır süren Filistin yanlısı protestolar nedeniyle üniversite çapındaki büyük mezuniyet törenini iptal etme kararı aldı. Pazartesi günü okuldan yapılan açıklamada bu hafta ve önümüzdeki hafta daha küçük çaplı törenler düzenleneceği duyuruldu.

euronews'teki habere göre ülkenin en prestijli okullarından biri olan üniversitenin yönetiminden yapılan açıklamada "Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimlere dayanarak dikkatimizi, ders günlerine ve öğrencilerin akranlarıyla birlikte bireysel olarak onurlandırıldığı fakülte düzeyindeki mezuniyet törenlerimize odaklamaya ve 15 Mayıs'ta yapılması planlanan üniversite çapındaki törenden vazgeçmeye karar verdik," ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz birkaç haftanın topluluk için "inanılmaz derecede zor" olduğunu kaydeden okul, duyurusunda kararı öğrencilerle yapılan görüşmeler sonrasında aldığını söyledi.

Yetkililer öğrencilerin küçük ölçekli, fakülte temelli kutlamaların kendileri ve aileleri için daha doğru olacağını vurguladıklarını belirtti.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin