ABD'de Gazze eylemleri sürüyor. New York'ta 300 protestocu gözaltına alındı

ABD üniversitelerinde haftalardır devam eden Gazze'ye destek gösterileri, New York'taki eylemlerde doruk noktasına ulaştı. Gazze yanlısı 300 protestocunun gözaltına alınmasıyla, protestoların boyutu ve etkisi daha da belirgin hale geldi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de Gazze eylemleri sürüyor. New York'ta 300 protestocu gözaltına alındı
Sosyal Medya

Dün gece Los Angeles'taki California Üniversitesi'nden (UCLA) paylaşılan videolarda bir grup İsrail destekçisinin Filistin yanlısı protesto kampına sopalarla saldırdığı ve barikatları yıkmaya çalıştığı görüldü.
BBC'deki habere göre üniversite kampüsünde Filistin bayrağı taşıyan bir kişinin yerde sürüklendiği ve dövüldüğü anlaşılıyor.

UCLA Rektör Yardımcısı Mary Osako, dün gece "korkunç şiddet olaylarının meydana geldiğini" ve kolluk kuvvetlerinin üniversiteye çağrıldığını söyledi.
BBC'ye konuşan bir gösterici, Filistin yanlısı grubun maruz kaldığı saldırıları "acımasız" olarak nitelendirdi ve "Bu gece olayları tamamen yeni bir seviyeye tırmandırdılar ve şiddeti kışkırtmaya başladılar" dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen öğrenci, Filistin yanlısı grubun "her gece Siyonist saldırganlıkla" karşı karşıya kaldığını söyledi ve akranlarının "fiziksel olarak güvende olmadığını" belirtti.
UCLA'de şu anda ortalığın sakinleştiği ancak polisin halen bölgede yoğun bir şekilde bulunduğu aktarılıyor.

Öte yandan dün gece New York polisi Columbia Üniversitesi'nde bir binaya sığınan Filistin yanlısı göstericileri gözaltına aldı ve kampüse kurulan bir protesto kampını dağıttı.
New York Belediye Başkanı Eric Adams yaklaşık 300 kişinin gözaltına alındığını söyledi ve olaylardan dışarıdan gelen kişileri sorumlu tuttu, ancak bu yönde somut bir kanıt sunmadı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ABD filistin eylem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin