Türkiye'den Şam'daki saldırı sonrası İsrail'e sert tepki: Hukuk ihlallerine bir yenisini eklemiştir

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırısına dair bir açıklama yayınladı. Yayımlanan açıklamada, olaya ilişkin duyulan endişenin altı özellikle çizildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Şam'daki saldırı sonrası İsrail'e sert tepki: Hukuk ihlallerine bir yenisini eklemiştir

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ni hedef alan saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

“İsrail’in, Şam’daki İran Büyükelçiliğini hedef alan saldırısını kınıyoruz. İsrail, son dönemde işlediği uluslararası hukuk ihlallerine bir yenisini eklemiştir.” denilen açıklamada, söz konusu saldırının tüm bölgeyi etkileyecek bir çatışmaya dönüşmesinden endişe edildiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, “İlgili tüm tarafları, sağduyulu ve itidalli hareket etmeye ve uluslararası hukuka riayet etmeye davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail, Suriye'deki İran konsolosluğu ve büyükelçilik konutuna dün saldırı düzenledi. Saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Ölenler arasında İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin, ikinci bir general ile beş mensubu daha bulunduğu duyuruldu. İran, saldırıya sert yanıt vereceğini duyururken; İsrail'in diplomatik misyonlarda alarm duruma geçtiği kaydedildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin