Son Dakika... Putin'den Üçüncü Dünya Savaş açıklaması. ABD'ye İsrail uyarısı. Bizi İran'ı desteklemeye zorlar

İran'ın İsrail'e yönelik yapacağı saldırı başladı. İran'ın yüzlerce İHA'yı harekete geçirdiği belirtildi. İHA gruplarının ilki İsrail topraklarında görüldü. İran medyası, İsrail'e ilk balistik füze fırlatıldığını duyurdu. Açıklamalar peş peşe geldi. En dikkat çeken açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin'den geldi. Putin "Üçüncü Dünya Savaşı" tabirini kullandı ABD'yi uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Putin'den Üçüncü Dünya Savaş açıklaması. ABD'ye İsrail uyarısı. Bizi İran'ı desteklemeye zorlar

İran devlet televizyonu, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun İsrail'deki hedeflere yönelik kapsamlı İHA operasyonunun başladığını duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İran'dan fırlatılan çok sayıda İHA İsrail'e doğru ilerlediğini belirtti. Hagari, IDF'nin hedefleri mümkün olduğunca erken imha etmek için çalışacağını vurguladı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, "İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı (İsrail'in) savunmasını destekleyecek." ifadelerine yer verildi. Öte yandan bölge ülkeleri de hava sahalarını kapattı.

İran medyası, İsrail'e balistik füze saldırılarının da başladığını duyurdu. Ülkelerden peş peşe açıklamalar geldi.

 Rusya Devlet Başkanı Putin, "Eğer Amerika, İsrail'i desteklemek için sahaya inmek isterse burada boş durmayacağız, Amerika'nın İran topraklarına yönelik en küçük bir saldırısı bile bizi İran'ı desteklemeye zorlar." dedi.

Putin, "Üçüncü Dünya Savaşı çıkarsa ve iki taraf varsa Rusya, Çin, İran, Yemen, Kuzey Kore olur, diğer tarafta ise "NATO, Amerika Birleşik Devletleri, İsrail ve Birleşik Krallık yer alır. Hangi tarafta duracaksınız?" diye sordu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Putin israil savaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin