Son Dakika... İsrail yardım bekleyenlere ateş açmış, onlarca kişiyi öldürmüştü. ABD Başkanı Biden Gazze'ye havadan insan yardım yapacaklarını duyurdu

ABD Başkanı Joe Biden, yakın bir zamanda Gazze'ye yönelik insani yardım faaliyetlerini genişleterek havadan yardım atacaklarını duyurdu. Biden, İsrail ile yakın temasta olduklarını ve bölgeye daha fazla insani yardım ulaştırabilmek adına İsrail yetkilileriyle görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Öte yandan İsrail'in perşembe günü Gazze'de yardım bekleyenlere düzenlediği saldırıda 115 kişi hayatını kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İsrail yardım bekleyenlere ateş açmış, onlarca kişiyi öldürmüştü. ABD Başkanı Biden Gazze'ye havadan insan yardım yapacaklarını duyurdu

Joe Biden, İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi Beyaz Saray'da kabulünde basın mensuplarına gündemi değerlendirdi.

Joe Biden, Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, yardım beklerken İsrail tarafından vurularak öldürülen Gazzeli sivillerle ilgili olarak, "Gazze'nin kuzeyinde (Filistinlilerin) insani yardıma ulaşmaya çalışırken yaşanan olay trajik ve korkutucu. Oradaki hayatların kaybı çok üzücü." ifadesini kullandı.

Masum insanların yiyecek bulmak için çabalarken "savaşa yakalandığını" ifade eden Biden, "Onların yardıma ulaşmaya çalışırken karşılaştıkları durumu gördünüz. Daha fazlasını yapmalıyız ve ABD olarak yapacağız." dedi.

Biden, "Önümüzdeki günlerde, Ürdün'e katılarak (Gazze'ye) havadan insani yardımları atmaya başlayacağız." şeklinde konuştu.

Gazze'ye havadan atacakları yardımla ilgili cümlesinde Biden'ın sehven Gazze yerine "Ukrayna" demesi de dikkati çekti.

Biden, İsrail tarafıyla daha fazla insani yardımın bölgeye gönderilebilmesi için görüşmelerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan İsrail'in perşembe günü Gazze'de yardım bekleyenlere düzenlediği saldırıda 115 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin