İsrail katliamının bilançosu artıyor. Yardım bekleyen Filistinlilere ateş açılmıştı. Can kaybı 115'e yükseldi

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı, 115'e yükseldi. İsrail ordusunun yardım bekleyen Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 112 olarak ifade edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
İsrail katliamının bilançosu artıyor. Yardım bekleyen Filistinlilere ateş açılmıştı. Can kaybı 115'e yükseldi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze kentinin güneyinde Reşid Caddesi'ndeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyenlere düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kudra, Nablusi Kavşağı'ndan Şifa Hastanesi'ne 3 cesedin daha getirildiğini ve İsrail ordusunun saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 115'e yükseldiğini, 760 da yaralı olduğunu kaydetti.

İsrail ordusu, dün sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef almıştı. Daha önce yapılan açıklamada, saldırıda 112 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

Gazze'deki hükümet, İsrail'in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğunu vurgulayarak, "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: A.A
Etiketler israil gazze yardım
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin