Şili’de helikopter düştü. Eski devlet başkanı Sebastian Pinera kazada hayatını kaybetti. Sebastian Pinera kimdir?

Şili'nin eski Devlet Başkanı Sebastian Pinera, helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Helikopterin düşme sebebi henüz belirlenmedi.

Google Haberlere Abone ol
Şili’de helikopter düştü. Eski devlet başkanı Sebastian Pinera kazada hayatını kaybetti. Sebastian Pinera kimdir?

Şili’nin Ranco eyaletinde yer alan Lago Ranco kasabasında meydana gelen helikopter kazasında Şili’nin eski Devlet Başkanı Sebastian Pinera, hayatını kaybetti.

Şili basının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, helikopterde 74 yaşındaki Pinera dahil 4 kişinin bulunduğu ve 3 kişinin kazadan yaralı olarak kurtarıldığı ifade edildi. Helikopterin neden düştüğü henüz bilinmiyor.

 SEBASTIAN PINERA KİMDİR?

Miguel Juan Sebastián Piñera Echenique (d. 1 Aralık 1949), Şilili milyarder iş insanı ve siyasetçi. Piñera, Amerika kıtasının güneyinde, Güney Amerika'da yer alan Şili'de 2010-2014 yılları arasında devlet başkanlığında bulunmuştur.

Şili'de uzun bir aradan sonra iktidara gelen sağcı devlet başkanı olan Piñera, 17 Ocak 2010 tarihinde yapılan 2. tur seçimlerinde devlet başkanı oldu. Aynı zamanda eski senatör ve ünlü bir iş insanıdır.

11 Mart 2010 tarihinde yapılan bir törenle görevini Michelle Bachelet'ten devraldı. 11 Mart 2014 tarihinde görevini, devraldığı Michelle Bachelet'e devretti.

Kaynak: İHA
Etiketler şili helikopter
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin