FLAŞ! Rusya şokta. Bakanlığa ait helikopter düştü: 3 ölü

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na ait bir helikopter Karelia bölgesinde düştü. Helikopterin düşme nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, helikopterde bulunan 3 mürettebat hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Rusya şokta. Bakanlığa ait helikopter düştü: 3 ölü

Rusya'da Acil Durumlar Bakanlığı'na ait "Mi-8" tipi bir helikopter kuzeydeki Karelia bölgesinde düştü. Bakanlığın Telegram kanalı üzerinden yapılan açıklamada, helikopterde bulunan üç mürettebatın hepsinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Karelia'daki bir göle düşen helikopter hakkında bilgi veren Bakanlık, düşen helikopterin 'binlerce saatlik uçuş deneyimi bulunan deneyimli bir ekip tarafından uçurulduğunu' belirtti.

4 Şubat Pazar günü radardan kaybolan helikopterin enkazının, Avrupa'nın en büyük ikinci gölü olan Onega Gölü kıyılarının 11 kilometre açıklarında, suyun 50 metre derininde bulunduğu ifade edildi.

Acil Durumlar Bakanlığı, olayın ardından dalgıç ekibinin ve uzaktan kumandalı su altı aracının bölgeye gönderildiğini bildirdi. Fin Karelia bölgesi ve Rus Karelia Cumhuriyeti olarak iki bölgeye ayrılan Karelia'da yaşanan kaza, bölgenin Beyaz Deniz ve Baltık Denizi arasında yer alan ve Rusya'nın kuzeybatısında bulunan kısmında yaşandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin