Rusya'daki saldırıda onlarca can kaybı var. Pek çok ülkeden katliama tepki geldi

Moskova'nın merkezinde bulunan bir konser salonunda silahlı bir saldırı gerçekleşti ve Rus Federal Güvenlik Servisi, olayın sonucunda 40 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Pek çok ülkeden katliama tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'daki saldırıda onlarca can kaybı var. Pek çok ülkeden katliama tepki geldi

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall konser salonunda silahlı saldırı meydana geldi.

Rus Federal Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada ilk verilere göre konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 40 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." dedi.

Birçok ülkeden gerçekleşen terör saldırısı sonrası kınama mesajı yayınlandı.

TÜRKİYE

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Moskova'daki saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz."

BM: RUSYA'DAN GELEN HABERLERİ ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUZ

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq "Rusya'dan gelen haberleri üzüntüyle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

 AZERBAYCAN

 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev mesajında, "Bu korkunç terör saldırısı bizi derinden sarstı. Bu terör eylemini şiddetle kınıyor, Azerbaycan halkı ve kendi adıma size, Rus halkına ve yaşamını yitirenlerin ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

İRAN

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, X sosyal medya hesabından Moskova'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yayımladı.

Moskova'daki terör eylemini şiddetle kınadığını belirten Abdullahiyan, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Rusya hükümetine ve halkına başsağlığı diledi.

Abdullahiyan, "Teröre karşı ortak ve etkili bir mücadele, uluslararası toplumun ciddi ve ayrımcı olmayan eylemlerini gerektirir." ifadelerini kullandı.

KAZAKİSTAN

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Kazakistan, Moskova'daki sivillere yönelik terör saldırısını şiddetle kınıyor." denildi.

Açıklamada Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, terörizmin hiçbir haklı gerekçesinin olmadığına inandığını ve Birleşmiş Milletlerin üye ülkelerini, masum insanlara yönelik bu tür şiddeti reddetmeye çağırdığı kaydedildi.

Kazakistan'ın ilgili güçlerinin gerekirse Rus kolluk kuvvetlerine yardım sağlayacağı aktarılan açıklamada, Tokayev'in terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e başsağlığı dilediği bildirildi.

Öte yandan Kazakistan'ın Moskova Büyükelçiliği, Rusya'daki vatandaşları için acil hat oluşturulduğunu duyurdu.

KIRGIZİSTAN

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Moskova'daki terör saldırısına yönelik açıklama yayımladı.

Açıklamada, terörizmin, tüm biçimleri ve tezahürleriyle, uluslararası barışa, güvenliğe ve istikrara yönelik en ciddi tehditlerden birini temsil ettiği ifade edilerek, "Mübarek Ramazan ayında gerçekleştirilen bu insanlık dışı terör saldırısından etkilenen herkese acil şifalar diliyoruz ve hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz." denildi.

Öte yandan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e taziye mesajı göndererek, başsağlığı dileklerini iletti.

Caparov, mesajında, "Bu suçu şiddetle kınıyoruz, bu kötülüğe etkin bir şekilde mücadeleye yönelik çalışmalarınıza desteğimizi ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: A.A
Etiketler rusya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin