Metoo eylemcileri Fransa'da müzeyi bastı. Sanatçı Courbet'nin vulva çizimini kırmızıya boyadılar. Çalınan eserler de var

Metoo eylemcileri, Fransız sanatçı Courbet'nin vulva çizimini kırmızıya boyayarak bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Hareketi üyeleri, Courbet'in 'Dünya'nın Kökeni' gibi ünlü eserlerinin bulunduğu tablolara "Metoo" yazdı. 

Google Haberlere Abone ol
Metoo eylemcileri Fransa'da müzeyi bastı. Sanatçı Courbet'nin vulva çizimini kırmızıya boyadılar. Çalınan eserler de var

Fransa'nın Metz şehrinde bulunan Centre Pompidou Müzesi'nde #Metoo hareketi üyeleri, aralarında Gustave Courbet'nin 'Dünya'nın Kökeni' adlı ünlü eserinin de bulunduğu tablolara kırmızı boyayla "Metoo" yazdı.

euronews'teki habere göre müzede Annette Messager'a ait bir eserin de çalındığı bildirildi.

Courbet'nin 1866'da resmettiği çıplak bir kadının vulvasını tasvir eden tablosu camla korunuyor.

Centre Pompidou-Metz tarafından yayınlanan basın açıklamasında müzenin ikinci galerisini gezen kişilerin bazılarının güvenlik görevlilerini "meşgul ettiği" sırada diğer birkaçının eserlerin üzerine sprey kırmızı boyayla "Metoo" yazdığı ifade edildi.

Sosyal medyada yayınlanan videolarda da iki kadının tablolara kırmızı boya ile yazı yazdığı ve "MeToo" diye slogan attıkları görüldü.

DEBORAH DE ROBERTIS ÜSTLENDİ

Tüm eserlerin incelenmekte olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini belirten müze yönetimi, olayla ilgili iki kişinin polis tarafından gözaltına alındığını, bir diğerinin ise halen arandığını açıkladı.

Tablolara yapılan eylemi Lüksemburglu sanatçı Deborah De Robertis üstlendi. Lüksemburglu sanatçı, Instagram'da yaptığı açıklamada çalınan eserle ilgili olarak "Bu eserin bana ait olduğunu düşünüyorum" dedi.

X'te yayınladığı mesajında ise "polis tarafından çağrılmayı bekliyorum" diyen De Robertis, üzerine sprey boya ile yazı yazılan eserlerin tahrip edilmediğini söyledi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler metoo fransa
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin