İsrail'in Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda can kaybı 25 bin 700'e çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 25 bin 700'e, yaralı sayısı 63 bin 740'a yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise, bir açıklama yaparak İsrail'in son 24 saatte "24 katliam" gerçekleştirdiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda can kaybı 25 bin 700'e çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne aylardır sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 25 bin 700'e, yaralı sayısı 63 bin 740'a yükseldi.

Gazze Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ne 110 gün önce başladığı ve yoğun şekilde sürdürdüğü saldırılar hakkında bilgi verildi. Son 24 saatte 210 Filistinlinin daha İsrail saldırılarında öldürüldüğü, 386 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte 24 saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Son saldırılarda abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 25 bin 700'e, yaralı sayısının ise 63 bin 740'a yükseldiği kaydedildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Filistin Kızılayı Derneği'nin merkezinin önünde düzenlediği saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandığı bildirildi.

TAKASTA SERBEST BIRAKILAN FİLİSTİNLİ GÖZALTINDA

İsrail, Batı Şeria'da esir takası kapsamında serbest bırakılan Filistinli bir çocuğu yeniden gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan açıklamada, ilk kez Hamas ile İsrail arasında esir takası mutabakatı kapsamında, Batı Şeria'nın Eriha kentinde 2023 Kasım ayı sonunda serbest bırakılan 17 yaşındaki Filistinli Yusuf Abdullah el-Hatib'i gözaltına alındı. Açıklamada, esir takası mutabakatı için arabuluculuk yapan Katar ve Mısır'ın konuya müdahale etmesi çağrısı yapıldı.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak İsrail, Filistinlileri gözaltına almaya devam etti.

BM: İSRAİL,  SİVİLLERE "BÖLGEYİ TERK ET" DEDİ

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) yayımladığı rapora göre, İsrail, saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde yaşayan sivillere bölgeyi tahliye talimatı verdi. Açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki 500 binden fazla sivilden bölgeyi terk etmesini istediği belirtildi.

Han Yunus şehrinde yaklaşık 88 bin kişi ile ülke içinde yerinden edilmiş 425 bin kişi olmak üzere en az 500 bin Filistinlinin bulunduğunun aktarıldığı raporda, bölgenin tüm Gazze Şeridi'nde işler halde bulunan az sayıdaki hastanelerden üçüne ev sahipliği yaptığı hatırlatıldı. Raporda, İsrail güçlerinin saldırıları nedeniyle yerinden edilen sivillerin kentteki hastanelere sığındığı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, dün yaptığı açıklamada, Han Yunus bölgesinde BM'ye ait bir sığınma merkezini bombaladığını duyurmuştu.

İsrail'in Han Yunus'a saldırılarını artırması nedeniyle son günlerde binlerce Filistinli, Mısır sınırında yer alan Refah'a doğru göç etmek zorunda kalmıştı. 

Etiketler israil gazze can kaybı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin