İran saldırıları bitirdiğini duyurdu. BM Şartı'nın 51. maddesi işaret edildi. Artık konu kapanmıştır. Ancak İsrail bir hata daha yapacak olursa...

İran BM Daimi Temsilciği'nden yapılan açıklamada “İran'ın BM Şartı'nın meşru savunmaya ilişkin 51. maddesine dayanarak gerçekleştirdiği askeri harekât, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik tesislerimize yönelik saldırısına bir cevap niteliğindeydi. Artık konu kapanmış sayılabilir.” denildi.

Google Haberlere Abone ol
İran saldırıları bitirdiğini duyurdu. BM Şartı'nın 51. maddesi işaret edildi. Artık konu kapanmıştır. Ancak İsrail bir hata daha yapacak olursa...

İran Devrim Muhafızları Ordusu İsrail'deki hedeflere yönelik İHA saldırısı gerçekleştirdi.

İHA saldırıları sonrası İran medyası, İsrail'e ilk balistik füzelerin de fırlatıldığını açıkladı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı (İsrail'in) savunmasını destekleyecek" ifadelerine yer verildi. Öte yandan İran’ın BM Misyonu yaptığı açıklamada ise, “İran’ın BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz" denildi.

İşte İran'ın yaptığı o açıklama:

“İran’ın BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. Ancak, İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa İran’ın cevabı daha sert olacak. Bu, İran ile İsrail rejimi arasında bir çatışmadır, ABD bundan uzak durmalı”

İsrail tarafı ise yaptığı açıklamada "Savaş bitmedi, yanıt vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

 ABD'YE GEREKLİ UYARILARI YAPTIK

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Hollanda ve Belçika Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, İsrail’in Şam’da İran Konsolosluğu'nu hedef alması ve bu saldırıya İran'ın karşılığı ele alındı.

Abdullahiyan görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail rejiminin Şam’da İran Konsolosluğunu hedef alması ve uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesini ele aldık. Ülkemizin konuya ilişkin duruşunu aktardım. ABD’ye konu hakkında gerekli uyarıları yaptığımızı vurguladım. Ayrıca Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapılan görüşmede uluslararası, bölgesel ve Gazze'deki son gelişmeler ele alındı” dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler iran israil saldırı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin