İran İsrail'e ne zaman saldıracak? ABD medyasına göre saldırı 'her an' gerçekleşebilir

ABD medyası, İran ve müttefiklerinin İsrail'e yönelik füze saldırısı planladığına dair iddiaları gündeme getirdi. İstihbarat kaynaklarına dayanarak yapılan haberde, saldırının "her an" gerçekleşebileceği uyarısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İran İsrail'e ne zaman saldıracak? ABD medyasına göre saldırı 'her an' gerçekleşebilir

Amerikan televizyon kanalı Bloomberg, istihbarat raporlarına dayandırdığı haberind, İran veya İran destekli grupların İsrail'e geniş çaplı füze saldırısı düzenleyebileceğini bildirdi.

Saldırının "her an" gerçekleşebileceği belirtilirken, İsrail'deki askeri noktaların hedef alınacağı iddia edildi.

İran'ın saldırısında yüksek hassasiyetli füzeler veya insansız hava araçları kullanabileceğinden endişe duyulurken, saldırının ne zaman gerçekleşeceğinin önemli olduğu belirtildi.

BIDEN'DAN NET MESAJ GELMİŞTİ

Biden, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Biden, Kişida ile görüşmelerinde Ortadoğu'daki gelişmeleri ele aldıklarını ve bu bağlamda hem Gazze'deki krize hem de İran'a ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını bildirdi.

"İran'ın İsrail'e yönelik ciddi saldırı tehdidini de görüşmemizde ele aldık. Başbakan (Binyamin) Netanyahu'ya da söylediğim gibi, İran'dan ve onun bölgedeki vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'e olan güvenlik taahhüdümüz sarsılmaz. Tekrar ediyorum, sarsılmaz." şeklinde konuşan Biden, İsrail'in güvenliğini sağlamak için her şeyi yapacaklarını vurguladı.

Kaynak: A.A
Etiketler iran israil ABD saldırı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin