İngiltere'den İsrail'e akıllı olun çağrısı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İsrail’in İran’a yönelik misilleme saldırı ihtimaline dair önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'den İsrail'e akıllı olun çağrısı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İsrail’in İran’a yönelik misilleme saldırı ihtimaline değinerek, “Bence saldırıya uğradıkları için karşılık vermeleri gerektiğini düşünmekte son derece haklılar. Ancak biz bir dost olarak onları sert oldukları kadar akıllı da olmaya çağırıyoruz” dedi.

AKILLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

İran’ın İsrail’e yönelik saldırısının etkileri hala devem ederken, batılı ülkelerin İran’a tepki ve İsrail’e destek açıklamaları sürüyor. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron bugün yaptığı açıklamada, İran’a yönelik daha fazla yaptırım uygulamayı değerlendirdiklerini söyledi. Cameron, “İran üzerinde halihazırda 400 yaptırımımız var. Geçen yılın sonunda yepyeni bir yaptırım listesi uygulamaya koyduk ve bunun çok etkili olduğunu gördük” dedi. İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (IRGC )da yaptırım uyguladıklarını belirten Cameron, “Daha ne gibi adımlar atabileceğimize bakacağız” diyerek Devrim Muhafızlarını yasaklayıp yasaklamayacaklarını da gözden geçireceklerini vurguladı. Tahran’ın saldırısının başarısız olduğunu söyleyen Cameron, İsrail’i misilleme yapmamaya çağırdı. İsrail’in duyguları kadar aklıyla da düşünmesi gerektiğine vurgu yapan Cameron, “Bence saldırıya uğradıkları için karşılık vermeleri gerektiğini düşünmekte son derece haklılar, ancak biz bir dost olarak onları kalpleriyle olduğu kadar akıllarıyla da düşünmeye, sert oldukları kadar akıllı da olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin